Monday, September 27, 2021
spot_img
HomeKRYESORESerbet Anti EU đŸ‡ȘđŸ‡ș e pro Kinez 🇹🇳 dhe RusđŸ‡·đŸ‡ș

Serbet Anti EU đŸ‡ȘđŸ‡ș e pro Kinez 🇹🇳 dhe RusđŸ‡·đŸ‡ș

03 Qershor 2020

Rexhep MYFTARI
Rexhep MYFTARI

Publicist

Sot kur zgjatimi i Presidentit Thaçi LDK e Isa MustafĂ«s po e themelojnĂ« QeverinĂ« Hoti e cila do tĂ« mvaret nga Lista Serbe me tĂ« cilĂ«t bĂ«nĂ« marrĂ«veshje ende tĂ« papublikuar pĂ«r opinionin publik, duhet tĂ« reflektojmĂ« rreth diskursit politik qĂ« Serbet ndjekin karshi EuropĂ«s đŸ‡ȘđŸ‡ș, KinĂ«s 🇹🇳dhe RusisĂ« đŸ‡·đŸ‡ș.

Sipas Haki Abazi Lista Srpska merrë:

  • ZĂ«vendĂ«skryeministrin
  • ZĂ«vendesdrejtorin e AKI
  • ZĂ«vendĂ«skomandĂ«n e FSK
  • ZĂ«vendĂ«sambasadorin e KosovĂ«s nĂ« SHBA
  • Veto tĂ« drejtĂ«n pĂ«r vendim- marrje nĂ« FSK, AKI, Diplomaci dhe Polici
  • ZĂ«vendĂ«sministĂ«r tĂ« EkonomisĂ« me veto nĂ« shitjen e aseteve
  • Zv. MinistĂ«r nĂ« Arsim
  • Zv. MinistĂ«r nĂ« ShĂ«ndetĂ«si

Nji studim nga instituti EPIK publikuar disa ditĂ« me parĂ« nga Demush Shasha tregon se pĂ«rkundĂ«r Miliarda donacioneve qĂ« Europa ia jep Serbise, populli Serb tĂ« udhĂ«hequr nga propaganda e Vucic janĂ« Anti Europian đŸ‡ȘđŸ‡ș, dhe pro Kinez 🇹🇳 e Rus đŸ‡·đŸ‡ș.

Serbet besojn se ndihma mē e madhe u vjen atyre nga Kina dhe Rusia ndĂ«rsa sipas EPIK donacionet mĂ« tĂ« shumta u vien nga EU, SHBA dhe Gjermania.

Diskursi Serb do ta dominoj politikĂ«n Kosovare e cila nĂ«n udhĂ«heqjen nga Rezhimi i VjetĂ«r i grupit PLAN qon ujĂ« n’mulli tĂ« kundĂ«rshtarĂ«ve tĂ« KosovĂ«s.

Për më tepër, ironia qëndron në faktin se Serbet gëzojnë Liberalizimin e Vizave me EU që nga viti 2009 ndërsa Kosova mbetet vendi i vetëm Ballkanik pa liberalizim vizash.

Kjo tĂ« bĂ«nĂ« tĂ« kuptosh se PresidentĂ«t Mujshar Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa kthehen nĂ« Shtrat me Serbet, KinezĂ«t dhe RusĂ«t duke krijuar nji Qeveri Anti đŸ‡ȘđŸ‡ș vlerash Europiane duke vjedhur votĂ«n e QytetarĂ«ve tĂ« KosovĂ«s tĂ« zgjedhjeve tĂ« 6 Tetorit 2019.

Kosova nuk do të prosperoj përderisa Qeveria e saj mvarët nga Serbia, Kina dhe Rusia.

spot_img

Most Popular

Recent Comments