Tuesday, December 1, 2020
Home Lifestyle EU Makthi rreth shpërndarjes së Vaksinës Covid-19

Makthi rreth shpërndarjes së Vaksinës Covid-19

Makthi i kompanive logjistike ajrore rreth shpërndarjese së vaksinës Covid-19 sa vjen e shtohet. Temperaturat ultra të ftohta prej -70 grade Celsius i detyron ato të bëjnë shpenzime marramendese dhe lirim të madh të dioksidit të karbonit në ajër me ç’rast do të rritet edhe ndotja e ajrit në përmasa shqetësuese vetëm e vetëm për ta shpërndarë vaksinen në mbarë botën.

Shpërndarja e miliarda dozave të vaksinave Covid-19 do të jetë më e vështirë sesa që e kishin paramenduar kompanitë logjistike prandaj edhe investimet e duhura kishin filluar muaj më parë siç raporton @fpleitgenCNN.

Lufthansa është njëra ndër kompanitë lidere e cila është duke hapur pika distribuimi të quajtura Pharma Hub të cilat do të përkujdesen për pranimin dhe shpërndarjen e duhur.

Temperaturat në kontejnerat ku ruhen vaksinat duhet të jenë konstante dhe për këtë arsye duhet të prodhohet akulli në aeroplan edhe gjatë transportit.

Most Popular

Kosovo for Dummies

– Shfaqja më e re e Teatrit të Qytetit të Gjilanit  Drama / komedia e autorit Jeton Neziraj,...

Baleti Kombëtar i Kosovës, 48 vite histori suksesi

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës tashmë ka deportuar në skenën kulturore ndërkombëtare duke mahnitur me çdo shfaqje të realizuar me mjeshtëri. Trupa është formuar nga Ahmet Brahimaj “Artist i Merituar” në vitin...

Autobusi Falas në Prishtinë

Për të inkurajuar udhëtimin me autobus urban në vend të veturave dhe uljen e ndotjes së ajrit në Prishtinë, Transporti Publik me...

LVV me dy fitore!

LVV doli e para në dy komuna në zgjedhjet e 29 Nëntorit 2020. Në Podujevë kandidati i LVV Prof.Shpejtim...

Recent Comments