Tuesday, October 20, 2020
Home KRYESORE Endrit Shala dhe deputeti Ferat Shala, vizituan minierën e Artanës, ku humbën...

Endrit Shala dhe deputeti Ferat Shala, vizituan minierën e Artanës, ku humbën jetën dy punëtorë

Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, që është komision funksional për çështjet minerare, u njoftua sot nga Bordi i KPMM-së, së në minierën e Artanës kanë humbur jetën dy punëtorë.  

Pas marrjes së informatës, kryetari i Komisionit, Endrit Shala, i shoqëruar nga deputeti Ferat Shala, doli në vendngjarje për të parë nga afër avarinë e ndodhur.

Në vendngjarje deputetët u njoftuan nga kryetari i Bordit të KPMM-së, Musa Shabani, së punëtorët që humbën jetën janë një xehetar dhe një inxhinier, dhe se ngjarja ka ndodhur me rastin e shembjes së pjesës tavanore të punishtes, në të cilën ata ndodheshin gjatë kohës sa ishin duke kryer punën e tyre. Tre punëtorët e tjerë nga punishtet e tjera, ndërkaq, i kanë shpëtuar shembjes dhe kanë pësuar lëndime te lehta trupore. 

Drejtuesit e KPMM-së i njoftuan deputetet se reagimi i tyre ka qenë i menjëhershëm. Në vendngjarje kishin shkuar anëtarët e Bordit, kryeinspektori i KPMM-së dhe njësia e shpëtimit dhe e ndihmës së parë. Kjo e fundit u kishte ofruar ndihmën e parë punëtorëve të lënduar.

Më këtë rast kryetari i Komisionit parlamentar për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, Endrit Shala, në emër të komisionit u shpreh ngushëllime familjeve të minatorëve.​

Call: +38349676773

Most Popular

Albin Kurti: Votoni për Joe Biden

Albin Kurti nxitë Shqiptarët e Amerikës që ta votojnë z.Joe Biden për President. z.Kurti thot votoni për Biden sepse ai paraqet vlerat...

KM Hoti: Qeveria afër bizneseve dhe qytetarëve

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, ka pritur sot përfaqësuesit e Aleancës Kosovare të Bizneseve, të udhëhequr nga kryetari i saj,...

12 komuna me pajisje të reja teknologjike për shkolla të mesme

Në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit sot janë nënshkruar 12 memorandume bashkëpunimi me 12 komuna të Kosovës, duke u mundësuar secilës prej...

iKSHPK bëhet me PCR UNIVERZAL/VIRAL

UNDP i dorëzon Institutit Kombëtar për Shëndetësi Publike komplete PCR UNIVERZAL/VIRAL për grumbullimin e mostrave për COVID-19 blerja e të cilave është...

Recent Comments