Thursday, January 21, 2021

EU

€2mil. merr Parku i Inovacionit në Prizren nga MEA

Sot në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit është nënshkruar Marrëveshja e Mirëkuptimit me Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren (ITP). Kjo marrëveshje u nënshkruar...

Britania & UNICEF ndihmojnë 1020 Shkolla në Kosovë

UNICEF-i nëpartneritet me Ambasadën Britanike kanështuar përpjekjet për t’i përkrahur shkollatme pako higjienike dhe pako përmësimdhënës për të parandaluar përhapjen e infektimeve mes popullsisë së përgjithshmedhe sidomos në shkolla. UNICEF-i dheAmbasada Britanike po reagojnë ndajnevojave duke shpërndarë më shumë se njëmijë pako që përfshijnë maska, sanitarizuestë duarve dhe mjete të tjera të nevojshmembrojtëse për fëmijët dhe mësimdhënësit. Ndihma ka për qëllim t’i përkrahë edhefamiljet sa më shumë që është e mundur përt’iu ofruar kushte për mbrojtjen e fëmijëve tëtyre përgjatë tërë procesit esencial tëarsimimit. Sot, UNICEF-i dhe Ambasada Britanikelansuan një nismë të përbashkët, ku Shefi iZyrës së UNICEF-it në Kosovë, z. Murat Sahindhe Ambasadori i Ambasadës Britanike nëKosovë, z. Nicholas Abbott vizituan ShkollënFillore ‘Daut Bogujevci’ në Komunën e FushëKosovës dhe shpërndanë 27 pako higjienikepër 16 shkolla dhe 30 pako mbrojtëse përmësimdhënësit. Në Kosovë, njëra nga sfidat më të mëdha nësigurimin e procesit mësimor për të gjithëfëmijët ka vazhduar të mbetet varfëria gjatëperiudhës së pandemisë, e cila vazhdon tëmbetet dukshëm e lartë në Kosovë. Raporti ianalizës së situatës së fëmijëve dhe nënavenë Kosovë, i publikuar në shkurt 2020 ngaUNICEF-i, tregon se përqindja e varfërisë tekfëmijët është 23 përqind, ndërsa 7 përqind e tzre jetojnë në varfëri ekstreme. Sigurimi ipajisjeve të shkollës dhe i pajisjeve mbrojtësenga COVID-19 është një sfidë shtesë për këtafëmijë. Prandaj, ishte e nevojshme të krijohetnjë partneritet i qëndrueshëm për t’iundihmuar fëmijëve në nevojë. Dëshmitë aktale të mbledhura nga UNICEF-idhe UNESCO tregojnë që zhvillimi i arsimit nëshkolla nuk duket të jetë shkaktari kryesor irritjes së infektimeve, fëmijët në shkolla nukduket se janë të ekspozuar ndaj rreziqeve tëmëdha të infektimit në krahasim me qëndrimin e tyre jashtë shkollave kur janë nëfuqi masat e parandalimit dhe stafi i shkollëspoashtu nuk duket të jetë në rrezik relativishttë lartë në krahasim me popullsinë e përgjithshme. Z. Murat Sahin, Shef i Zyrës së UNICEF-it nëKosovë thekson se “duhet të bëjmë çdo gjë që mundemi për të siguruar që shkollat do të hapen...

EU dhe Administrata profesionale e Kosovës

Tomáš Szunyog Ambasador i EU-së në Kosovë krenar në ditën e pranim-dorëzimit të aktit të punësimit për bursistēt e rinj të Kosovës të cilët...

Beethoven mbush 250 vjet

Urime ditëlindja e Ludwig van Beethoven kompozitorit briliant Gjerman i cili sot do t'i mbushte 250 vjet. Emri i tij dhe veprat e tija...

Hoti: BE-ja aspirata jonë për integrim politik dhe ekonomik

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Avdullah Hoti, mori sot pjesë në konferencën e nivelit të lartë për një klimë më miqësore të biznesit dhe investimit...

Hoti: Pavarësimi energjetik sukses i përbashkët i Kosovës dhe miqve ndërkombëtarë

Prej sot KOSTT-i operon i pavarur, duke hapur kështu një histori të re si zonë rregulluese brenda bllokut Shqipëri-Kosovë. Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah ...

Kosova dhe Luksemburgu diskutojnë për reformat zhvillimore

Zyra e Kryeministrit e Republikës së Kosovës dhe Ambasada e Luksemburgut në Kosovë organizuan takimin vjetor të Komisionit të Partneritetit ndërmjet Kosovës dhe Luksemburgut....

Në Bruksel u diskutua për pensionet dhe kadastrin

Bruksel, 10 dhjetor 2020 Me ndërmjetësim të Emisarit Special të BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak, delegacioni i Kosovës, i prirë nga koordinatori shtetëror Skender...

Erdhi Dita V në Britaninë e Madhe

Sot në Britaninë e Madhe fillon vaksinimi kunder Covid-19. BM është shteti i parë perendimor ku fillon vaksinimi. 800 mijë doza vaksine do të...

Qeveria Kurti u rrëzua nga Grenell, Mustafa & Veseli

Rexhep MYFTARI Publicist FB Sipas raportit të Parlamentit Europian lidhur me dezinformimin dhe shpërndarjen e lajmeve të rreme në Ballkanin Perendimor perpiluar nga komiteti për politikë...

Gjykata Speciale ka mandat derisa BE vendosë Ndryshe

AKTGJYKIM MBI REFERIMIN E AMENDAMENTEVE TË PROPOZUARA TËKUSHTETUTËS SË KOSOVËS Më 26 Nëntor 2020, Dhoma e Specializuar e Gjykatës Kushtetuese (‘Dhoma Kushtetuese’) nxori aktgjykimin e...

Zoti Lajçak, nuk jeni avokat i Serbisë, por ndërmjetësues i BE-së

Enver Robelli Publicist FB . . . andaj silluni si i tillë. Ju i humbni nervat kur nuk i lejohet vizita presidentit serb në Kosovë, ndërsa...
- Advertisment -

Most Read