Saturday, January 16, 2021

EU

KQZ ta anuloj Vendimin diskriminues ndaj Mërgatës!

Peticion, i organizuar nga Grupi meKryeministrin, drejtuar Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, kundër vendimit të pa drejtë ndaj mërgatës tonë. Ky vendim i KQZ-së i...

Presidentja Osmani në vizitë dy ditore në Bruksel

U.d. Presidentja e Kosovës, dr. Vjosa Osmani ka nisur vizitën dy ditore në Bruksel. Të martën, u.d. Presidentja Osmani do të ketë një takim me...

Konceptet SEO

Shkelzen MYFTARITech Specialist www.MifMedia.com Udhërrëfyesi për optimizimin e webfaqeve tuaja të kërkimit # Para fillimit të optimizimit aktual, duhet të planifikoni fushatën tuaj në detaje. SEO kërkon...

Fillon vaksinimi në EU

Sot në gjithë Europën fillon vaksinimi i popullatës së 27 shteteve të Unionit por edhe i atyre që nuk janë pjesë e BE-së. 450...

Ministri Quni priti Lorenzo Guerini ministrin e Mbrojtjes së Italisë

Në Ministrinë e Mbrojtjes me protokollin shtetëror dhe ceremoni më të lartë ushtarake, sot ministri i Mbrojtjes, Anton Quni priti në vizitë zyrtare, homologun...

Indirekt Diaspora Financon edhe ata që Nxisin Urrejtja ndaj saj

Agron DEMIPublicist FB Prej diaspores nuk përfitojnë vetëm familja e ngushtë, por e tërë shoqëria. Vetëm këtë vit pritet që të arrijnë mbi 1 miliard euro...

DEKLARATA E FUNDVITIT

Viti që po e lëmë pas, ka qenë tjetër i vështirë, si për shtetet tona ashtu edhe për mërgatën shqiptare. Pandemia e ka vështirësuar...

NË KËRKIM TË VENERËS NGA NORIKA SEFA NË KONKURENCË KRYESORE NË FESTIVALIN E ROTERDAMIT

Filmi i metrazhit të gjatë artistik ‘Në kërkim të Venerës’ me skenar dhe regji nga Norika Sefa, do t’a ketë premierën botërore në festivalin...

Presidentja Osmani priti në takim lamtumirës ambasadorin Jan Braathu

U.d Presidentja e Kosovës, dr.Vjosa Osmani priti në takim lamtumirës ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu U.d Presidentja e Kosovës, dr. Vjosa Osmani-Sadriu, priti...

€2mil. merr Parku i Inovacionit në Prizren nga MEA

Sot në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit është nënshkruar Marrëveshja e Mirëkuptimit me Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren (ITP). Kjo marrëveshje u nënshkruar...

Britania & UNICEF ndihmojnë 1020 Shkolla në Kosovë

UNICEF-i nëpartneritet me Ambasadën Britanike kanështuar përpjekjet për t’i përkrahur shkollatme pako higjienike dhe pako përmësimdhënës për të parandaluar përhapjen e infektimeve mes popullsisë së përgjithshmedhe sidomos në shkolla. UNICEF-i dheAmbasada Britanike po reagojnë ndajnevojave duke shpërndarë më shumë se njëmijë pako që përfshijnë maska, sanitarizuestë duarve dhe mjete të tjera të nevojshmembrojtëse për fëmijët dhe mësimdhënësit. Ndihma ka për qëllim t’i përkrahë edhefamiljet sa më shumë që është e mundur përt’iu ofruar kushte për mbrojtjen e fëmijëve tëtyre përgjatë tërë procesit esencial tëarsimimit. Sot, UNICEF-i dhe Ambasada Britanikelansuan një nismë të përbashkët, ku Shefi iZyrës së UNICEF-it në Kosovë, z. Murat Sahindhe Ambasadori i Ambasadës Britanike nëKosovë, z. Nicholas Abbott vizituan ShkollënFillore ‘Daut Bogujevci’ në Komunën e FushëKosovës dhe shpërndanë 27 pako higjienikepër 16 shkolla dhe 30 pako mbrojtëse përmësimdhënësit. Në Kosovë, njëra nga sfidat më të mëdha nësigurimin e procesit mësimor për të gjithëfëmijët ka vazhduar të mbetet varfëria gjatëperiudhës së pandemisë, e cila vazhdon tëmbetet dukshëm e lartë në Kosovë. Raporti ianalizës së situatës së fëmijëve dhe nënavenë Kosovë, i publikuar në shkurt 2020 ngaUNICEF-i, tregon se përqindja e varfërisë tekfëmijët është 23 përqind, ndërsa 7 përqind e tzre jetojnë në varfëri ekstreme. Sigurimi ipajisjeve të shkollës dhe i pajisjeve mbrojtësenga COVID-19 është një sfidë shtesë për këtafëmijë. Prandaj, ishte e nevojshme të krijohetnjë partneritet i qëndrueshëm për t’iundihmuar fëmijëve në nevojë. Dëshmitë aktale të mbledhura nga UNICEF-idhe UNESCO tregojnë që zhvillimi i arsimit nëshkolla nuk duket të jetë shkaktari kryesor irritjes së infektimeve, fëmijët në shkolla nukduket se janë të ekspozuar ndaj rreziqeve tëmëdha të infektimit në krahasim me qëndrimin e tyre jashtë shkollave kur janë nëfuqi masat e parandalimit dhe stafi i shkollëspoashtu nuk duket të jetë në rrezik relativishttë lartë në krahasim me popullsinë e përgjithshme. Z. Murat Sahin, Shef i Zyrës së UNICEF-it nëKosovë thekson se “duhet të bëjmë çdo gjë që mundemi për të siguruar që shkollat do të hapen...

EU dhe Administrata profesionale e Kosovës

Tomáš Szunyog Ambasador i EU-së në Kosovë krenar në ditën e pranim-dorëzimit të aktit të punësimit për bursistēt e rinj të Kosovës të cilët...
- Advertisment -

Most Read