Saturday, January 16, 2021
Home SHËNDETSI

SHËNDETSI

Britania & UNICEF ndihmojnë 1020 Shkolla në Kosovë

UNICEF-i nëpartneritet me Ambasadën Britanike kanështuar përpjekjet për t’i përkrahur shkollatme pako higjienike dhe pako përmësimdhënës për të parandaluar përhapjen e infektimeve mes popullsisë së përgjithshmedhe sidomos në shkolla. UNICEF-i dheAmbasada Britanike po reagojnë ndajnevojave duke shpërndarë më shumë se njëmijë pako që përfshijnë maska, sanitarizuestë duarve dhe mjete të tjera të nevojshmembrojtëse për fëmijët dhe mësimdhënësit. Ndihma ka për qëllim t’i përkrahë edhefamiljet sa më shumë që është e mundur përt’iu ofruar kushte për mbrojtjen e fëmijëve tëtyre përgjatë tërë procesit esencial tëarsimimit. Sot, UNICEF-i dhe Ambasada Britanikelansuan një nismë të përbashkët, ku Shefi iZyrës së UNICEF-it në Kosovë, z. Murat Sahindhe Ambasadori i Ambasadës Britanike nëKosovë, z. Nicholas Abbott vizituan ShkollënFillore ‘Daut Bogujevci’ në Komunën e FushëKosovës dhe shpërndanë 27 pako higjienikepër 16 shkolla dhe 30 pako mbrojtëse përmësimdhënësit. Në Kosovë, njëra nga sfidat më të mëdha nësigurimin e procesit mësimor për të gjithëfëmijët ka vazhduar të mbetet varfëria gjatëperiudhës së pandemisë, e cila vazhdon tëmbetet dukshëm e lartë në Kosovë. Raporti ianalizës së situatës së fëmijëve dhe nënavenë Kosovë, i publikuar në shkurt 2020 ngaUNICEF-i, tregon se përqindja e varfërisë tekfëmijët është 23 përqind, ndërsa 7 përqind e tzre jetojnë në varfëri ekstreme. Sigurimi ipajisjeve të shkollës dhe i pajisjeve mbrojtësenga COVID-19 është një sfidë shtesë për këtafëmijë. Prandaj, ishte e nevojshme të krijohetnjë partneritet i qëndrueshëm për t’iundihmuar fëmijëve në nevojë. Dëshmitë aktale të mbledhura nga UNICEF-idhe UNESCO tregojnë që zhvillimi i arsimit nëshkolla nuk duket të jetë shkaktari kryesor irritjes së infektimeve, fëmijët në shkolla nukduket se janë të ekspozuar ndaj rreziqeve tëmëdha të infektimit në krahasim me qëndrimin e tyre jashtë shkollave kur janë nëfuqi masat e parandalimit dhe stafi i shkollëspoashtu nuk duket të jetë në rrezik relativishttë lartë në krahasim me popullsinë e përgjithshme. Z. Murat Sahin, Shef i Zyrës së UNICEF-it nëKosovë thekson se “duhet të bëjmë çdo gjë që mundemi për të siguruar që shkollat do të hapen...

Aprovohet vaksina Pfizer në ShBA

Aprovohet vaksina e prodhuar nga Pfizer dhe BioNTech për përdorim të menjëhershēm kundër Covid-19 Vaksina kishte arritur më herët në depot e Pfizer dhe pritej...

Ferizaji me spital të Ri

Qeveria e Republikës së Kosovës, e drejtuar nga Kryeministri Avdullah Hoti, në pajtim me Rregulloren e Punës së Qeverisë, ka mbajtur mbledhje korresponduese (mbledhje...

Gjykata pezullon dy hidrocentrale

Pas padisë që ka ushtruar aktivisti i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Deçan, Faton Selmanaj ndaj dy hidrocentraleve që po e shkatërrojnë Lumbardhin e Deçanit dhe...

Trump refuzoi ofertën e Pfizer për Vaksinën Covid-19

Presidenti Trump kishte refuzuar ofertën e Pfizer në Qershor 2020 për furnizimin me më shumë se 100 milion Vaksina Covid-19. Nëndërkohë shtetet tjera kishin bërë...

Erdhi Dita V në Britaninë e Madhe

Sot në Britaninë e Madhe fillon vaksinimi kunder Covid-19. BM është shteti i parë perendimor ku fillon vaksinimi. 800 mijë doza vaksine do të...

Fillon fushata #dashniekujdes

Aksioni për Nëna dhe Fëmijë është fondacion humanitar që angazhohet në mbështetje të përmirësimit të shëndetit të nënave dhe fëmijëve në Kosovë. Në bashkëpunim me...

Presidentja Osmani takoi KKEiK

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, dr.Vjosa Osmani takoi një delegacion të Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime Kosovë  ​ Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, dr.Vjosa Osmani...

Obama, Bush&Clinton vaksinohen Live

Presidentët Barack Obama, George W Bush dhe Bill Clinton do të vaksinohen Live me qëllim të promovimit të vaksinës kundër Covid-19. Me 04 Dhjetor bëhet...

Vritet shkencëtari bërthamor iranian

Mohsen Fakhrizadeh u vra në pritë nga persona ende ta panjohur sot në afërsi të Tehranit kryeqytetit iranian. Kjo situatë shkakton kokëqarje për tri shtete...

Ministri Mustafa mbështet mbjelljen e 1.8 mil. fidanëve

Prishtinë, 24 nëntor 2020  - Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, foli në eventin e fillimit të fushatës "T’i japim vendit ngjyra",...

Makthi rreth shpërndarjes së Vaksinës Covid-19

Makthi i kompanive logjistike ajrore rreth shpërndarjese së vaksinës Covid-19 sa vjen e shtohet. Temperaturat ultra të ftohta prej -70 grade Celsius i detyron...
- Advertisment -

Most Read