Wednesday, December 2, 2020

DardaMEDIA

629 POSTS0 COMMENTS
https://dardamedia.com

FSK institucioni më i besueshëm në vend

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) ka publikuar edicionin e dhjetë të Barometrit Kosovar të Sigurisë (BKS) përmes të cilit maten...

Joe Biden thyen rekordin, kalon 80 milion vota

Më shumë vota u hodhën në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 sesa në çdo zgjedhje tjetër në histori të SH.B.A.-së, dhe shkalla...

Hartohen menutë e reja dhe unike për institucionet parashkollore të Kosovës

Me datë 25.11.2020, Aksioni për Nëna dhe Fëmijë mbajti tryezën diskutuese me temë “Rëndësia e ushqyeshmërisë së...

Ujku Vigjilent – Përmbyllë suksesshëm stërvitjen fushore

Në Poligonin e stërvitjeve taktike në fshatin Cernushë, u realizua Stërvitja Fushore katërditore “Ujku vigjilent-02 ” me...

UNDP dhe UNV mbështesin Kuvendin e Kosovës me mjete dixhitale

Pandemia COVID-19 ka sjellë një valë të re të transformimit dixhital, duke rritur nevojën për transferim të...

Hoti nënshkroi deklaratën kundër ngacmimit seksual në administratën publike

Me këtë rast ai ka theksuar se, Qeveria e Republikës se Kosovës mbetet e përkushtuar për zbatimin...

Dhuna ndaj grave është Shkelje e të Drejtave të Njeriut.

Deklarata e Avokatit të Popullit për Ditën Ndërkombëtare përEliminimin e Dhunës ndaj Grave Prishtinë, 25 nëntor 2020 - Avokati i Popullit, me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndajGrave dhe me qëllim të sensibilizimit të opinionit publik, uarikujton institucioneve shtetërore detyrimet e tyre për t’u ofruarviktimave të dhunës mbrojtje të përshtatshme dhe tëmenjëhershme nga rreziku i dhunës. Qëllimi i shënimit të kësajdite, përveç tjerash, është edhe rëndësia që ka për shoqërinësigurimi i respektimit të të drejtave të viktimave të dhunës nëfamilje. Dhuna ndaj grave dhe ndaj vajzave është forma e përhapur e shkeljeve të të drejtave të njeriut. Të dhënat tregojnë se një në tri gra në botë ka qenë viktimë e dhunës në familje dhe kryerësi idhunës shpeshherë është një burrë nga familja e ngushtë e viktimës. Institucioni i Avokatit të Popullit, gjatë periudhës së përhapjes sëpandemisë dhe masave për qytetarët të vendosura nga Ministria e Shëndetësisë, është vënë në dijeni për rritjen e numrit tëraportimit të rasteve të dhunës në familje. Avokati i Popullit gjithashtu thekson se kufizimet në lëvizje gjatëpandemisë COVID-19  dhe rritja e dhunës ndaj grave obligonautoritetet shtetërore që në të ardhmen të ndërmarrin hapa për tësiguruar që shtëpia të mos bëhet përsëri një vend frike për gratë e vajzat e shoqërisë sonë.

Hoti: Fuqizimi ekonomik krijon mundësi të barabarta

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Avdullah Hoti, ka pritur sot në takimin përfaqësueset e Grupit të...

Hoti me pako prej €182mil. për rimëkëmbje ekonomike

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Avdullah Hoti, ka zhvilluar takim virtual me anëtarët e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime në...

Lansohet HERAS Plus

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASh) në bashkëpunim me Agjencinë Austriake për Zhvillim (ADA), nën përkujdesje të Ambasadorit Austriak në Kosovë, shkëlqesisë...

TOP AUTHORS

- Advertisment -

Most Read

Black Friday vs White Cuma

Rexhep MYFTARIPublicist Fillimi i një trendi të Ri apo çka fshihet prapa...

Rrenacak, i marrë apo te dyjat bashkë!

Bill Barr Prokurori i Përgjithshëm sulmohet brutalishtë në emisionin e Lou Dobbs. Dobbs ne FoxTV e quan Prokurorin gënjeshtar, budalla apo te...

Kosovo for Dummies

– Shfaqja më e re e Teatrit të Qytetit të Gjilanit  Drama / komedia e autorit Jeton Neziraj,...

Baleti Kombëtar i Kosovës, 48 vite histori suksesi

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës tashmë ka deportuar në skenën kulturore ndërkombëtare duke mahnitur me çdo shfaqje të realizuar me mjeshtëri. Trupa është formuar nga Ahmet Brahimaj “Artist i Merituar” në vitin...