Friday, December 2, 2022
spot_img
HomeKRYESOREZbarkimi në Planetin Mars

Zbarkimi në Planetin Mars

Njerëzimi shenoi edhe një arritje të jashtëzakonshme e kombinuar mes teknologjisë dhe astronautikës.

Zbarkimi në Planetin Mars i makinës së quajtur Perservirance (Këmbëngulja) është arritje historike e cila do ti prijë hulumtimit të planetit Mars për mundësi të jetës në planetin e kuq.

60 vite të ekplorimit të mundësive për të zbarkuar në Mars u kurorëzuan me fitore të madhe për NASA e cila tani e 7 muaj po fulturonte drejt Marsit në një largësi afër 500 milion kilometra nga planeti Tokë me makinën Perservirance e cila zbarkoi afër kraterit që besohet të ketë pasur burime uji.

spot_img

Most Popular

Recent Comments