Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeKRYESOREVritet shkencëtari bërthamor iranian

Vritet shkencëtari bërthamor iranian

Mohsen Fakhrizadeh u vra në pritë nga persona ende ta panjohur sot në afërsi të Tehranit kryeqytetit iranian.

Kjo situatë shkakton kokëqarje për tri shtete në të njejtën kohë, për iranin, izraelin dhe ShBA.

Ministria e Punëve të Jashtme e izraelit nuk është lajmëruar ende për ta marrë apo mohuar përgjegjsinë mirëpo shtetet të cilat i kanë kapacitetet për ta likviduar një personalitet kaq të lartë iranian janë padyshim izraeli dhe ShBA.

Mohsen Fakhrizadeh kishte qenë koka e projektit AMAD qëllimi i të cilit ishte prodhimi i Bombës Nukleare dhe sipas kryeministrit Benjamin Netanjahu edhe pas nëshnshkrimit të marrëveshjes ShBA-iran me ndërmjetsimin e Presidentit Obama e cila garantonte ndalimin e prodhimit bërdhamor, irani kishte vazhduar projektin AMAD dhe ishte duke punuar në krijimin e bombës bërthamore.

spot_img

Most Popular

Recent Comments