Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeKRYESOREVjosa Osmani forcave të NATO-s: Ju na shpëtuat ne dhe shpëtuat civilizimin...

Vjosa Osmani forcave të NATO-s: Ju na shpëtuat ne dhe shpëtuat civilizimin tonë

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, dr. Vjosa Osmani, së bashku me kreun e KFOR-it, ambasadorë të Qunitit dhe deputetë, vendosin lule te Pllaka Përkujtimore e ushtarëve të KFOR-it

12 Qershor 2020

Kryetarjae Kuvendit të Kosovës dr. Vjosa Osmani, komandanti i përgjithshëm i KFOR-it, gjeneral Michele Risi, ambasadorë të shteteve të Quintit, diplomatë dhe deputetë të Kuvendit të Kosovës, në Ditën e Paqes kanë vendosur lule te Pllaka Përkujtimore e ushtarëve të KFOR-it në sheshin “Nëna Terezë”.

Në një fjalë rasti, kryeparlamentarja Osmani, duke rekapituluar historinë e kësaj dite ka thënë se në Kosovë s’kishte përballje mes dy shtetesh, por kishte konfrontim mes dy botërash.

Osmani forcave të NATO-s: Ju na shpëtuat ne dhe shpëtuat civilizimin tonë

“Vlerat tona të lirisë dhe tolerancës po përballeshin me barbarizmin. Këtu vetë ekzistenca e civilizimit tonë po mbahej në teh”, ka thënë zonja Osmani. Sipas saj, Kosova do të jetë gjithmonë falënderuese ndaj aleatëve që i erdhën në ndihmë në luftë.

“Vetëm kur i shihni gjërat në dritë të atyre vuajtjeve dhe të asaj situate të pashpresë, mund të filloni ta kuptoni se sa shumë jemi falënderues ndaj jush për ndihmën tuaj. Ajo çfarë ndodhi në Kosovë ishte një betejë për shpirtin e civilizimit tonë. Duke na ardhur në ndihmë – duke shpëtuar njerëz të pafajshëm të cilët gjendeshin në kthetrat e një regjimi barbar – ju na shpëtuat ne dhe shpëtuat civilizimin tonë”, ka thënë kryetarja e Kuvendit.

spot_img

Most Popular

Recent Comments