Saturday, December 3, 2022
spot_img
HomeKRYESORETrump do të Gjykohet për herën e Dytë

Trump do të Gjykohet për herën e Dytë

Presidenti Trump do të Gjykohet për Nxitje të Kryemgritjes për ndryshimin e rezultatit të zgjedhjeve. Është hera e parë në historinë Amerikane që një president të Gjykohet për të dytën herë.

Kongresi Amerikan përkatsisht Dhoma e Pērfaqësuesve votoi Pro Rezolutës e cila hapë Procesin Gjyqësor kundër Presidentit Trump, kjo rezolutë e votua nga 10 Kongresistē Republikan dhe 222 Demokratë ndërsa kundër rezolutës votuan 197 Republikan dhe 5 Kongresistë nuk votuan.

Tani rezoluta shkon në dhomën e Senatit ku do te gjykohet presidenti Trump. Për ta shpallur fajtor duhet të votojn Pro-Rezolutës 17 Republikan dhe 50 Demokratë që do të arrijnë 2/3 dy të tretat e votave te Senatit të cilat nevojiten për ta shpallur fajtorë presidentin.

Garda Ushtarake bënte roje mbrenda ndërtesës së kongresit derisa votohej për rezolutën.

spot_img

Most Popular

Recent Comments