Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeKRYESOREThirrje për Unitet e Këndellje

Thirrje për Unitet e Këndellje

Shukri Ymeri
Shukri Ymeri

Kryetar

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, shpreh zhgënjimin e thellë me përfaqësimin e Kosovës në Uashington dhe Bruksel. 

Fillimisht sepse delegacioni ishte i papërgaditur, i përçarë dhe humbës në mbrojtje të interesave të Kosovës.

Pranimi që resurset natyrore të Kosovës të bëhen pjesë e dialogut me Serbinë është një dështim madhor dhe i dëmshëm për gjeneratat që do të vijnë.

Okupimi I Kosovës nga ana e Serbisë, ka ndodhur pikërisht për resurset natyrore që i kemi. Pranimi që në kushte paqe ato të bashkëpërdoren me Serbinë, nuk është tjeter veç se mohim dhe përdhosje ndaj sakrificës shekullore të popullit të Kosovës nga robëria. 

Edhe pranimi i mini-shengenit, apo Jugosllavisë së re, është pranim i projektit serb për hegjemoninë e re në Ballkan. Shqiptarët do ti nënshtrohen ndikimit politik, ekonomik dhe tregtar serb. 

Bëjmë thirrje për këndellje dhe unitet të faktorit politik në Kosovë, në të kundërten, Kosova do të pësoj fiasko edhe në Bruksel dhe dëmet do të jenë të pariparueshme.

Me respekt,
Shukri Ymeri Kryetar i Lobit Euro-Atlantik Shqiptar

spot_img

Most Popular

Recent Comments