Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESORESistemi i analizës në internet analitika google

Sistemi i analizës në internet analitika google

http://mifmedia.com

Sistemi i analizës në internet Google Analytics

Google Analytics ka kaluar një proces të gjatë zhvillimi. Në 2005 kompania amerikane Urchin Corp bleu një mjet vlerësimi nën emrin Urchin. Do të formonte bazën për shërbimin në internet Google Analytics. Kështu që ju të dini se çfarë mund dhe çfarë nuk mund të bëjë mjeti, ne kemi renditur avantazhet dhe disavantazhet që ne i konsiderojmë si më të rëndësishmet. Thënia: ajo që nuk kushton asgjë është gjithashtu e pavlefshme: në çdo rast, nuk ka qenë në përputhje me Google Analysis Tool për një kohë të gjatë.

Cilat janë pro?

Google reklamoi herët shërbimin e tij të analizës, veçanërisht për përdorim me rrjetin e saj të reklamave AdWords. Me të drejtë, pa asnjë sistem tjetër analize, lidhja e fushatave AdWords me të dhënat e vizitorëve të një faqe në internet është kaq e lehtë.

Në përgjithësi, Google Analytics ofron një numër të madh raportesh dhe funksionesh vlerësimi që nuk do t’i gjeni natyrshëm me ofruesit e tjerë.

Një pikë tjetër plus është dokumentacioni. Google nuk ka ofruar mbështetje për shërbimin për një kohë të gjatë, por gjithmonë ka ofruar informacion të gjerë mbi komandat dhe përdorimet e mundshme. Për zhvilluesit, Google ofron dokumentacion të gjerë të funksioneve të analizës. Kjo lehtëson instalimin e saktë në programimin e faqeve të internetit, dhe ekziston gjithashtu një API plotësisht i dokumentuar që zhvilluesit mund ta përdorin për të thirrur të dhëna analitike nga programi i tyre personal.

Sigurisht, çmimi ka rëndësi – mjeti ka qenë i lirë që nga dita e parë. Kjo jo vetëm që e bën interesante për faqet e internetit të vogla me pak trafik, operatorët e mëdhenj gjithashtu përdorin shërbimin për të kursyer kosto.

Çfarë flet kundër tij?

Përveç përparësive, ka sigurisht edhe disavantazhe; asnjë sistem nuk është i përsosur. Administrata e përdoruesit nuk është veçanërisht e sofistikuar. Cilësimet e konfigurimit vlejnë vetëm për mbledhjen e të dhënave në të ardhmen, kurrë për të dhënat që janë mbledhur tashmë. Periudha për të cilën mjeti raportonte është tani 24 muaj. Presja e datës siç është më parë mund të fshihet në përputhje me termat dhe kushtet e Google. Raportet mund të ruhen vetëm duke i eksportuar ato si një tryezë Excel ose përmes API, për shembull. Për momentin nuk ka asnjë mundësi për të ruajtur të dhënat e papërpunuara nga Analytics, për shembull në mënyrë që t’i analizojmë ato përsëri në një mjet tjetër.

 

Përfitimet

lidhje perfekte me Google AdWords

gamë e madhe e funksioneve

dokumentacionin

API

privatësia

Disavantazh

menaxhimi i përdoruesit

nuk ka eksport të të dhënave të papërpunuara

marrjen e mostrave

 

Në seancën e nesërme: ndërtimi i një llogarie, dimensioneve dhe metricave

spot_img

Most Popular

Recent Comments