Saturday, December 10, 2022
spot_img
HomeKRYESOREShpërndahen vaksinat Covid-19 në 4 shtete në SHBA

Shpërndahen vaksinat Covid-19 në 4 shtete në SHBA

Pfizer ka nisur një program të shprërndarjes së vaksinës Covid-19 në katër shtete në SHBA. Kompania Pfizer e njohur si prodhues i ilaçeve është duke u ballafaquar me vështirësi rreth ruajtjes së vaksinave në temperatura ultra të ftohta gjë që do ta vështirësoj shpërndarjen e shpejtë të vaksinave Covid19.

Sipas analistëve mjeksorë, shpërndarja e vaksinës Covid-19 do të jetë një makth i vërtet sepse ajo duhet të ruhet në temperaturë  -70° C (-94° F)

Pfizer tha se kishte zgjedhur shtetet Rhode Island, Texas, New Mexico dhe Tennessee për shkak të karakteristikave dhe dallimieve në mes këtyre shteteve, madhësinë e përgjithshme, larminë e popullsisë dhe infrastrukturën e imunizimit, si dhe nevojën e shteteve për të arritur tek sa më shumë individë në zona urbane dhe rurale.

spot_img

Most Popular

Recent Comments