Saturday, December 10, 2022
spot_img
HomeKRYESOREShoqëria serbe bazohet në matricën e krimit

Shoqëria serbe bazohet në matricën e krimit

www.dardamedia.com

Sot në Koha Ditore mund të Lexoni nga Enver Robelli shkrimin: Shoqëria serbe bazohet në matricën e krimit.

Disa aktore që marrin guximin të denoncojnë strukturat e pushtetshme në shoqëri dhe një profesor aktrimi i arrestuar për përdhunime: si erdhi debati #MeToo në Serbi?

Sado i rëndësishëm ky debat i hapur tani në Beograd mbi terrorin e «predatorëve» (kështu po quhen përdhunuesit duke i krahasuar me kafshë grabitqare), megjithatë diçka bie në sy: ky është debat për ngacmimin seksual të aktoreve serbe dhe jo debat mbi gratë boshnjake apo kosovare të përdhunuara gjatë luftërave pushtuese serbe në vitet 90-të. Dhe nuk është debat i gjerë publik mbi varrezat masive me shqiptarë anekënd Serbisë.

spot_img

Most Popular

Recent Comments