Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeArtShfaqja "Prindërit e së Ardhmes" - premiera e tretë e këtij viti...

Shfaqja “Prindërit e së Ardhmes” – premiera e tretë e këtij viti për Teatrin e Gjilanit

E hënë | 28 qershor | ora 19:30 | P R E M I E R Ë | “Prindërit e së ardhmes” | bazuar në tekstin “Bright ideas” nga Eric Coble | regjisor: Shkelzen Berisha | Luajnë: Aurita Agushi, Avni Shkodra, Safete Mustafa Baftiu, Gani Rrahmani, Kaltrinë Zeneli, Emine Toska |

Kompozitor: Trimor Dhomi
Kostumet: Alma Krasniqi
Skenografia: Bekim Korça
Asistent regjisor: Artan Selimi
Koordinator i korit: Artan Jerliu

Kori i fëmijëve: Bora Maliqi, Adni Arifi, Anesa Arifi, Ikona Kqiku, Rron Muja, Arbi Bajrami, Dior Thaqi

“Prindërit e së ardhmes” përmes një zhanri të përkushtuar të komedisë së zezë, synon të prekë prindërit urban e modern të cilët bëjnë gjithçka, përpiqen, konkurrojnë mes vete dhe nuk ndalen në asnjë moment derisa fëmijëve të tyre t’u japin përparësi e status të lartë formimi intelektual.

Sa larg do të shkonit për fëmijën tuaj? Për Gëzim dhe Xhensila Gashi (Çiftin e shfaqjes), pyetja nuk është më hipotetike. Djali i tyre tre vjeçar, Gjini, është në listën e pritjes për t’u futur në Akademinë e Zhvillimit të Fëmijërisë së Hershme, kopsht ky parashkollor – dhe të gjithë e dinë që sapo të regjistroheni aty, jeta juaj do të zhvillohet me lehtësi të lavdishme. Gëzimit dhe Xhensilas u është dashur të punojnë e përplasen gjithë jetën e tyre për të arritur deri këtu … dhe tani ata janë vetëm një darkë “fatale” larg suksesit përfundimtar si prindër: Zgjedhja e duhur për fëmijën e tyre. Kjo komedi e errët pasqyron e përcjellë Makbethin e Shekspirit derisa çifti Gashi ndjekin një rrugë drejt shkatërrimit në ndjekje të dëshirave të tyre disi irracionale, ose të paktën pritjeve irracionale.

Ju kurrë nuk do të mund ta shihni një kopsht në të njëjtën mënyrë si e keni parë deri tani përsëri!

www.teatriigjilanit.com / info@teatriigjilanit.com

spot_img

Most Popular

Recent Comments