Saturday, December 3, 2022
spot_img
HomeKRYESORESHBA dhe Kosova marrëveshje bashkëpunimi

SHBA dhe Kosova marrëveshje bashkëpunimi

Kosova vendi i parë në Ballkanin Perëndimorë që nënshkruan Marrëveshjen për Nxitjen e Investimeve (IIA) me DFC-në

Prishtinë, 31 dhjetor 2020

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Avdullah Hoti dhe ambasadori amerikan në Kosovë, z. Philip S. Kosnett, nënshkruan Marrëveshjen për Nxitjen e Investimeve (IIA) që ia mundëson Korporatës së SHBA-së për Zhvillim Ndërkombëtar Financiar (DFC), bankës për zhvillim të SHBA-ve, për të sjellë gamën e prodhimeve financiare në Kosovë, ku përfshihet financimi i borxhit, investimeve në ekuitet, sigurimi i riskut politik dhe grantet për ndihmë teknike.

Republika e Kosovës është vendi i parë në Ballkanin Perëndimorë që ka nënshkruar Marrëveshje për Nxitjen e Investimeve (IIA) me Korporatën e SHBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar Financiar (DFC).

Kjo marrëveshje shpreh vullnetin e përbashkët të Republikës së Kosovës dhe SHBA-ve për të inkurajuar aktivitetet ekonomike në Kosovë që promovojnë zhvillimin ekonomik dhe kapacitetet  prodhuese të vendit tonë. 

Marrëveshja për Nxitjen e Investimeve (IIA), hap rrugë dhe garanton investimet amerikane në Kosovë, efektet e së cilës do të shihen gjatë vitit 2021, si dhe është një hap konkret drejt maksimalizimit të efekteve ekonomike të Marrëveshjes së Uashingtonit.

spot_img

Most Popular

Recent Comments