Friday, December 2, 2022
spot_img
HomeKRYESORESBASHK-u shënon 5 Tetorin-Ditën Botërore të Mësuesit

SBASHK-u shënon 5 Tetorin-Ditën Botërore të Mësuesit

Situata e krijuar nga pandemia kudo në botë ka bërë qëedhe 5 Tetori-Dita Botërore e Mësuesit të shënohet  ndryshe nga vitet tjera. Internacionalja e Arsimit (EI) ka zgjeruar SBASHK-un dhe gjithë sindikatat tjera, që përfaqësojnë 32 milionëmësimdhënës nga e tërë bota që të zhvillojnë takime solemne e aktivitete nga larg për t’u bërë të hënën nga një aktivitet tëpërbashkët 24 orësh me kyçje në platforma të ndryshme me qëllim të krijimit të atmosferës së përbashkët festive, por edhe për të këmbyer informacione e vlerësime për situatën aktuale me udhëheqës të lartë të EI-së dhe me  njerëz eminentë të arsimit nga shtete të ndryshme të botës.

Duke u bërë pjesë e këtyre aktiviteteve kushtuar 5 Tetorit,SBASHK-u mbajti takim solemn nga larg me anëtarët e Këshillit Drejtues, që është organi më i lartë mes dy kongreseve dhe që përfaqëson gjithë të punësuarit në sektorin e arsimit nga çerdhet e deri edhe në Universitete. Në këtë takim Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj duke ua uruar  këtë festë gjithë të punësuarve në arsim, foli  për 5 Tetorin dhe Betimin e mësuesitdhe për angazhimet e sindikatave në mbrojtjen e figurës së mësuesit dhe në procesin mësimor, që kudo në botë është vështirësuar shumë për arsye të pandemisë nga Covid-19. SBASHK-u ka shpërndarë në shumë adresa elektronike mesazhin dhe posterët  e EI-së lidhur me këtë datë të rëndësishme për arsimin. 

Duke bërë një vlerësim se si po e gjen arsimin në Kosovëky 5 Tetor, kryetari Jasharaj, por edhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, kryetari i Sindikatës së Universiteteve Bardh Bardhi dhe pjesëmarrës të tjerë kanë vlerësuar se punëtorët arsimor në të gjitha nivelet e arsimit janëshembull i angazhimit e përkushtimit dhe se momentalisht kemi një situatë stabile në institucionet arsimore dhe se procesi mësimor në përgjithësi ka rrjedhë të mbarë. U tha se edhe viti akademik besohet se do të jetë i mbarë falë angazhimeve të studentëve  dhe personelit arsimor e administrativ atje. Ishte qëndrim i përbashkët se SBASHK-u do të vazhdojë me përkushtim, angazhimet dhe arritjet në shërbim të anëtarësisë dhe se të hënën shumë nga punëtorët e arsimit të Kosovës do të jenë të kyçur në aktivitetet e Internacionales së Arsimit  për të shënuar  Ditën Botërore të Mësuesve.

spot_img

Most Popular

Recent Comments