Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESORERifilloni Dialogun Menjëhere

Rifilloni Dialogun Menjëhere

Heiko Maas dhe Le Drian Ministra Gjerman dhe Francez në një shkrim të përbashkët me titull në form urdhërore Rifilloni Dialogun Menjëhere i drejtohen parisë së Prishtinës dhe Beogradit.

Më tutje theksojnë se Tani duhet të punojmë drejt nji marrëveshje serioze mes Serbise 🇷🇸 dhe Kosovës 🇽🇰 të drejtuar nga Evropa.

Në samitin e EU në Zagreb me 6 Maj 2020 u premtuan €3.3Miliard për Ballkanin Perendimor.

Qështjet e pazgjidhura mes Sërbisë 🇷🇸 dhe Kosovës 🇽🇰 janë faktor destabilizimi për tërë rajonin tutje theksojnë ata në këtë shkrim dhe duhet punuar që së bashku tu gjejmë zgjidhje këtyre qështjeve.

Ritheksojnë përkrahjen ndaj Miroslav Lajcak dhe ekipit te tij në ndërmjetsimin e bisedimeve, gjithashtu përshëndesin Kryeministrin Kurti për heqjen e tarifës 100% dhe menagjimin e krizës me Korona Virusin por edhe thërrasin që të mos bëhen manovra poltike sepse ato do ta thellonin krizën dhe pakënaqësin popullore.

Lexoni shkrimin në tërsi Këtu: https://www.auswaertiges-amt.de/en/newsroom/news/maas-le-drian/2343952

Ndërsa më poshtë janë Vegzat ku cicërojnë Ministrat në fjalë.

@HeikoMaas @JY_LeDrian

spot_img

Most Popular

Recent Comments