Friday, July 10, 2020
Home KRYESORE Online programi i Kino “Jusuf Gërvalla” në Pejë, për muajin Qershor 2020.

Online programi i Kino “Jusuf Gërvalla” në Pejë, për muajin Qershor 2020.

02 Qershor 2020

Duke marrë për bazë situatën e krijuar nga pandemia me COVID – 19, si dhe pas rivlerësimit të institucioneve relevante për mos hapjen e teatrove dhe kinemave deri në vlerësimin e radhës, Kinema “Jusuf Gërvalla” do të vazhdojë edhe përgjatë muajit qershor me aktivitete online. 

Nga data 12 qershor deri më 27 qershor të këtij viti, do të mbahen disa aktivitete të cilat do të transmetohen përmes faqes së Kinema “Jusuf Gërvalla” në Facebook. Ndër to: Bar Camp Peja, ku kësaj radhe do të diskutohet për filmin e metrazhit të shkurtër; dy takime të “Kino Klubit “Jusuf Gërvalla”, që është klubi i leximit dhe filmit brenda kinemasë, do të diskutohet libri “Sapiens” i Yuval Noah Harari si dhe filmi “The Man from Earth” i regjisorit Richard Schenkman. Po ashtu, do të mbahen edhe diskutimet “Agora”, që janë një seri e re e diskutimeve që do të organizojë Kinema “Jusuf Gërvalla”. Diskutimet e rregulta te që njihen si “Cinema Talks” ose “Diskutimet në Kinema”, do të vazhdojnë edhe këtë muaj online ndërsa muaji do të përmbyllet me një performancë muzikore që do të transmetohet direkt nëpërmjet rrjeteve sociale të Kinemasë. 

Aktivitetet e Kino Klubit, Diskutimet në Kinema, Diskutimet Agora dhe Performanca Muzikore do të organizohen brenda programit të rregullt mujor të kinemasë dhe mbështeten nga Bashkimi Evropian, në kuadër të projektit “Hapësirat Kulturore të Kosovës” që implementohet nga Anibar, Lumbardhi, 7Arte dhe Pogon.

Për më tepër detaje rreth këtyre aktiviteteve ju ftojmë që ta shihni programin e bashkëlidhur në këtë email.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Call: +38349676773

Most Popular

David L. Phillips sulmon ashpër të Dërguarin e Trump Richard Grenell

David L.Phillips drejtori i institutit për ndërtimin e paqes dhe të drejtat e njeriut me bazë në Columbia University në New York...

Kryeministri Hoti takoi Presidentin e Francës, Emmanuel Macron

Paris, 7 korrik 2020 Sot në Pallatin Elysee në Paris, Kryeministri i Republikës së Kosovës Avdullah Hoti, i shoqëruar nga zëvendëskryeministri...

Qeveria Hoti miraton ndalesat e reja

Prishtinë, 5 korrik 2020 Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e dhjetë të saj (mbledhje elektronike), me...

Festimi virtual i 4 korrikut në ambasadën e SHBA-së (video)

https://youtu.be/SF4fL4__nnM Këtë vit, ambasada e Shteteve të Bashkuara feston 244 vjetorin e Ditës së Pavarësisë së kombit...

Recent Comments