Sunday, April 2, 2023
spot_img
HomeKRYESORENdërtimi i një llogarie ne Google Analytics

Ndërtimi i një llogarie ne Google Analytics

Ndërtimi i një llogarie ne Google Analytics

Hyrje në Analytics

analytics
Google Analytics

Për të mbledhur të dhëna themelore nga një faqe në internet:

 

  • Hyni në llogarinë tuaj të Google Analytics ose krijoni një llogari.
  • Shkoni në google.com/analytics.
  • Bëni një nga sa vijon:
  • Klikoni Start falas për të krijuar një llogari.
  • Klikoni Hyni në Analytics për t’u identifikuar në llogarinë tuaj.
  • Konfiguroni një pronë në llogarinë tuaj në Analytics. Një pronë përfaqëson uebfaqen ose aplikacionin tuaj. Shtë pika qendrore e mbledhjes në Analytics për të dhënat nga faqja e internetit ose aplikacioni juaj.
  • Vendosni një pamje të të dhënave të raportit në pronë. Pamjet e të dhënave mund të përdoren për të krijuar pamje të filtruara të të dhënave, siç janë të gjitha të dhënat përveç adresave të brendshme të kompanisë suaj ose të gjitha të dhënat që lidhen me një zonë specifike të shitjeve.
  • Ndiqni udhëzimet për të shtuar kodin e ndjekjes në faqen tuaj në mënyrë që të dhënat të regjistrohen në pronën e Analytics.
  • Google Analytics: Hapat e parë
  • Katër hapa në Google Analytics që do t’ju ndihmojnë të fitoni një pamje të qartë dhe gjithëpërfshirëse të biznesit tuaj

 

google-analytics
google-analytics

Niveli i lartë organizativ i Google Analytics është llogaria. Të paktën një përdorues që vepron si administrator i caktohet gjithmonë një llogarie. Kjo mund t’u japë përdoruesve të tjerë qasje në llogari. Një përdorues nuk mund të ketë qasje në shumë llogari.
Ju mund të krijoni disa prona brenda llogarisë. Një pronë mund të krahasohet me një enë të dhënash. Këtu futen të dhënat e hyrjes. Çdo pronë mban një ID unike, siç përdoret në kodet e numërimit të faqes në internet.
Krijoni një pamje të të dhënave poshtë pronës. Këtu, konfigurohen cilësime individuale dhe krijohen filtra që përcaktojnë se cilat të dhëna shfaqen në raportet e pamjes. Kur krijoni një pronë, automatikisht krijohet një pamje e të dhënave që nuk ka ende një filtër ose cilësime të tjera.

 

Në seancën e nesërme: dimensionet dhe metrikat

spot_img

Most Popular

Recent Comments