Friday, December 2, 2022
spot_img
HomeKRYESOREMinistri Veliu priti në takim shefin e UNHCR-së dhe përfaqësuesen e OKB-së...

Ministri Veliu priti në takim shefin e UNHCR-së dhe përfaqësuesen e OKB-së në Kosovë

Ministri i Punëve të Brendshme, z. Agim Veliu, priti në takim njoftues shefin e UNHCR-së në Kosovë, z.Erol Arduc si dhe Koordinatoren e Zhvillimit të OKB në Kosovë, znj.UlrikaRichardson. 

Në këtë takim, ministri Veliu i njoftoi z. Arduc dhe znj. Richardson për punën e MPB-së në menaxhimin e fushës së migrimit në këtë periudhë të pandemisë, duke theksuar se çështja e azilkërkuesve në Kosovë po menaxhohet mirë.

Gjithashtu, u diskutua për situatën e krijuar me masat e fundit që ka marrë Qeveria e Republikës së Kosovës dhe ndihmës që mund të japin OKB-ja dhe UNHCR-ja, përmes programeve të tyre në Kosovë, në funksion të menaxhimit të kësaj situate.

Bashkëbiseduesit theksuan se ekziston një bashkëpunim i mirënë mes të MPB-së, OKB-së dhe UNHCR-së dhe shprehën gatishmërinë për thellim të bashkëpunimit nëpërmjet projekteve të përbashkëta, me theks të veçantë në fushën e migrimit.

Krahas situatës së krijuar nga pandemia dhe çështjes sëmigrantëve, u bisedua edhe lidhur me çështjen e sigurisë sëqytetarëve të Republikës së Kosovës, ku u theksua se është e qetë dhe stabile.

spot_img

Most Popular

Recent Comments