Thursday, December 1, 2022
spot_img
HomeKRYESOREMetoda për spastrim etnik - ose plani i Beogradit për t'i bërë...

Metoda për spastrim etnik – ose plani i Beogradit për t’i bërë pakicë shqiptarët e Bujanocit

Shkruan Enver Robelli

Në komunën e Bujanocit shqiptarët përbëjnë mbi 50 për qind të popullsisë, rrjedhimisht ata kanë edhe pushtetin, përfshirë edhe kryetarin e komunës. Pasi në Medvegjë pushteti i Aleksandar Vuçiqit prej vitesh është duke ua marrë të drejtat civile shqiptarëve, përfshirë edhe shtetësinë dhe të drejtën për votë, tash një projekt i tillë ka nisur të zbatohet në Bujanoc. Nëse ky projekt diskriminues ka sukses (e mund të ketë), atëherë brenda pak viteve numri i shqiptarëve në Bujanoc mund të bie nën 50 për qind (së paku ky është qëllimi i Beogradit). Në rast të tillë pakica serbe në Bujanoc “bëhet shumicë” dhe merr pushtetin.

Lexoni shkrimin e plotë këtu:

Metoda për spastrim etnik – ose plani i Beogradit për t'i bërë pakicë shqiptarët e BujanocitNë komunën e Bujanocit…

Posted by Enver Robelli on Monday, February 1, 2021
spot_img

Most Popular

Recent Comments