Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESORELVV: Moratoriumi vs shtetësia e Kosovës-Tryezë virtuale | E enjte, 22 tetor...

LVV: Moratoriumi vs shtetësia e Kosovës-Tryezë virtuale | E enjte, 22 tetor 2020, 10.00-15.00

Moratoriumi vs shtetësia e KosovësSa do të ndikojë moratorimumi një vjeçar për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare, në pozicionin ndërkombëtar të Kosovës?
Tryezë virtuale E enjte, 22 tetor 2020 * * *Pjesa I  | 10.00-12.00 Pjesa II | 12.00-15.00

INFORMACIONE LIDHUR ME TEMAT DHE PJESËMARRËSIT NË TRYEZË

PANELI I | 10.00-12.00

“E drejta ndërkombëtare dhe marrëdhëniet ndërkombëtare të sfiduara nga zotimi i Qeverisë së Kosovës për moratoriumim për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare në Washington”.

Moderore: Albulena Haxhiu, ish Ministre e Drejtësisë dhe anëtarë e Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Folësit në pjesën e parë:

 1. Glauk Konjufca, ish Ministër i Punëve të Jashtme, Lëvizja VETËVENDOSJE!
 2. Blerim Reka, profesorë, ish Ministër i Integrimeve Evropiane
 3. Gjyljeta Mushkolaj, ish gjyqtare e Gjykatës Kushtetuese, profesoreshë
 4. Sabri Kiçmari, profesorë, diplomat
 5. Armend Muja, ligjërues, Riinvest  
 6. Donika Emini, CIVIKOS
 7. Arbreshë Loxha, Grupi për Studime Juridike dhe Politike
 8. Jeta Krasniqi, KDI
 9. Luljeta Aliu, INJECT
 10. Taulant Kryeziu, ekspert në fushën e integrimit evropian
 11. Sami Kurteshi, Lëvizja VETËVENDOSJE!, politolog, njohës i marrëdhënieve ndërkombëtare
 12. TienMu Ma,  Ekspert i të drejtave të njeriut
 13. Blerim Sallahu, ekspert i të drejtës ndërkombëtare

***

PANELI II | 12:00 – 15:00 

Një zotim i paprecendë: Si do ta ndikojë pozitën ndërkombëtare të Kosovës moratorimi për mosaplikim dhe mosanëtarësim në organizata ndërkombëtare ?

Moderatore: Fitore Pacolli Dalipi, nënkryetare e Komisionit për Punë të Jashtme dhe deputete e Grupit parlamentar të Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Folësit në pjesë e dytë:

 1. Albin Kurti, Kryetar i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, ish Kryeministër i Republikës së Kosovës
 2. Florian Bieber, profesor, Universiteti i Gracit
 3. James Ker Lindsay, profesor, London School of Economics and Political Sciences
 4. Aidan Hehir, njohës i marrëdhënieve ndërkombëtare, Universiti Westminster
 5. Adam Fagan, profesor, King’s College London
 6. Tim Judah, korrespodent “The Economist”
 7. Bodo Weber, Senior Associate at the Democratization Policy Council (DPC)
 8. Gëzim Visoka, profesor i asociuar, Dublin City University
 9. Vjosa Musliu, profesoreshë asistente, Gent University
 10. Dopita Tomas, Ph.D. Studiues, Institute of International Relations Prague
 11. Dana Landau, Studiues i lartë, Swisspeace
spot_img

Most Popular

Recent Comments