Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeKRYESORELDK në Ramje të Lire mes Shpartallimit dhe Rolit te King Maker

LDK në Ramje të Lire mes Shpartallimit dhe Rolit te King Maker

Rexhep MYFTARI

Shkruan Rexhep Myftari, Publicist

Nji gjë është e sigurt, LDK zor se mund ta mbijetoj ketë Ramje te Lirë. 

Ajo është duke shkuar drejt shpatallimit, anipse ka shume fanatik te cilet do te provojne ta ruajne ta ri-Kthejn, ta Ri-Ngrisin, thyerja është aq shume e thellë dhe humbja në zgjedhje debakël politik sa që në fund do te mbetet sikur AAK-ja ndersa AAK ne anen tjeter si e tille do të bashkohet me Bllokun UÇK e ta konsolidojne te djathtën e qendrës sepse LDK nuk eshte as e zonja dhe as nuk gëzon besimin për ta bërë një gjë të tillë.

PDK+AAK+Nisma do të duhej ta bejne nji bllok te Djatht dhe do t’ia marrin primatin e së djathtës LDK-së ndersa LDK do te mbetet sikur qe eshte tani AAK-ja, në rastin më të mirë do ta luajnë rolin e King Maker-it.

LDK nese nuk shpartallohet do te mund ta luaj rolin e King Maker-it duke ia bërë kuorumin dhe votat her te Majtes e her te Djathtes varesisht cila del e para ne zgjedhjet ne te ardhmen pas nji periudhe te qeverisjes së LVV-së.

Demokracia zakonisht ashtu e ka ne gjithe Evropen, blloqet jane te ndara, e majta e djathta dhe ndonje parti e gjelbert apo e ekstremit te djatht qe eshte e treta me vota mirepo i duhet skenes politike per ta bere koalicionin dhe qeverisjën me te parin.

Vjosa Osmani kishte kandiduar në kartë me Albin Kurtin për presidente të Kosovës mirëpo tani që pozita e presidentit të LDK-së është vakant është vēshtirë të parashikohet lëvizja e Mbretneshës kur mundësitë janë të shumta.

E vetmja arsye pse Vjosa Omsani do ti qëndroj besnike Albin Kurtit është nëse LDK ia mbyll të gjitha dyert dhe nuk i bënë ofertë për tu kthyer e për ta drejtuar partinë të cilën e kishte synim jetësor.

spot_img

Most Popular

Recent Comments