Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESOREKryekuvendarja Vjosa Osmani takoi Shoqatën e të Drejtave të Pacientëve

Kryekuvendarja Vjosa Osmani takoi Shoqatën e të Drejtave të Pacientëve

27 Maj 2020

Osmani: Të drejtat e pacientëve duhet të jenë prioritet i përhershëm 

Kryetarja e Kuvendit, dr. Vjosa Osmani, ka pritur sot në takim drejtues të Shoqatën e të Drejtave të Pacientëve.

Në takim u diskutua për angazhimin e kësaj shoqate dhe atë institucional për mbrojtjen e të drejtave të pacientëve.

iCaffe +38345399455

Kryetarja Osmani i ka cilësuar të drejtat e pacientëve të drejta themelore dhe ka thënë se duhet të jenë prioritet gjatë gjithë kohës, jo vetëm në situata pandemie.

“Është me rëndësi të avancohet çështja e mbrojtjes së të drejtave të pacientëve, posaçërisht kur është në pyetje privatësia”, ka thënë kryetarja Osmani.

Ajo i ka njoftuar drejtuesit e PRAK me nismat legjislative për menaxhimin e situatës me pandeminë Covid-19 dhe ka theksuar se shëndetësia do të jetë prioritet edhe pas periudhës së pandemisë.

Ndërkaq PRAK ka kërkuar përfshirjen në grupe punuese për nismat legjislative për shëndetësinë dhe potencuan nevojën për rritjen e buxhetit për shëndetësinë. ​

spot_img

Most Popular

Recent Comments