Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeBotaEUKonceptet SEO

Konceptet SEO

Shkelzen MYFTARI
Shkelzen MYFTARI

Tech Specialist

Udhërrëfyesi për optimizimin e webfaqeve tuaja të kërkimit #

Para fillimit të optimizimit aktual, duhet të planifikoni fushatën tuaj në detaje. SEO kërkon kohë. Gabimet që zbuloni vetëm gjatë fushatës kushtojnë kohë, qasje nga vizitorët dhe para.

Përgatitja e një fushate SEO është një hap i rëndësishëm që nuk duhet ta nënvlerësoni. Analiza e grupit të synuar, vlerësimi i situatës së konkurrencës dhe kontrolli i pranisë suaj të internetit janë ndër fazat më të rëndësishme të fushatës. Të gjithë hapat e mëtejshëm u kryen në bazë të analizës. Planifikimi i të gjithë fushatës mbështetet në këtë.

– Përkufizimet e qëllimit SEO

Nëse doni të bëni SEO me sukses, duhet të dini sa më saktë që të jetë e mundur, cilat qëllime dëshironi të arrini me një fushatë SEO. Qëllime të ndryshme mund të ndiqen përmes SEO.

1. Përmirësimi i shkallës së hyrjes

Sidomos në fazat e hershme të optimizimit të motorëve të kërkimit, qëllimi i shumë pronarëve të faqeve të internetit është të rrisin shkallën e hyrjes në faqen e internetit. Askush nuk përdor një faqe në internet që nuk vizitohet. Trafiku mund të gjenerohet nga shumë, pasi faqja e internetit vendoset më mirë dhe në një pozitë të spikatur në Google dhe Co. Përveç kësaj, optimizimi i motorëve të kërkimit përfshin gjithashtu masa të tjera, për shembull ndërtimin e lidhjeve, që gjithashtu do të thotë që vizitorët nga faqet e tjera të arrijnë në faqen tuaj.

Në periudhën afatmesme, vetëm trafiku zakonisht nuk është i mjaftueshëm. Pika. Presja gjithashtu vlen për adresimin e grupit të duhur të synuar në mënyrë që të gjenerojë trafik cilësor.

2. Adresimi i grupit të synuar

Adresimi i grupeve të synuara mund të jetë një qëllim i vetëm ose në lidhje me qëllimet e tjera të një fushate SEO. Adresimi i grupeve të synuara dhe përmirësimi i nivelit të hyrjes janë, për shembull, dy qëllime që plotësojnë shumë mirë njëri-tjetrin. Duke përqendruar masat E në fjalëkalime specifike, të zgjedhura në mënyrë specifike, presjet gjithashtu arrijnë të adresojnë grupin e duhur të synuar. Miliona klikime vetëm nuk ndihmojnë nëse vizitori i faqes në internet nuk është grupi i duhur i synuar që do të arrihet. Fushatat SEO të rëndësishme për grupet e synuara gjithashtu mbrojnë projektin reklamues.

Sa më saktë që fjalëkalimi përputhet me kërkimin aktual të Fjalës për grupin e synuar, aq më pak përhapet reklama dhe aq më saktësisht reklamimi arrin në të vërtetë në grupet e njerëzve që janë në të vërtetë të interesuar për atë që ofron faqja e internetit Fazat zhvillohen.

3. Shitjet e produkteve

Për shumicën e operatorëve të faqeve të internetit, në fund të fundit vetëm një gjë vlen: Sa të ardhura kam krijuar me faqen time? Në fund të fundit, faqet e internetit nuk janë një qëllim në vetvete, por në shumë raste kanë për qëllim të përfaqësojnë një kanal shtesë ose ekskluziv të shitjeve për produktet dhe shërbimet.

Kjo i ndihmon ata të rrisin shitjet e produkteve. Kjo nga ana tjetër ka sukses në krijimin e trafikut cilësor, dmth vizitorët sillen në faqen e internetit të cilët në të vërtetë janë të interesuar për produktet ose shërbimet e ofruara dhe që synojnë të blejnë.

1. Konvertimi më i lartë

Duke marrë bashkë-masat e duhura, ata arrijnë të rrisin kursin e konvertimit dhe në këtë mënyrë ta bëjnë faqen e tyre më të suksesshme. Nga njëra anë, faqja e internetit renditet më mirë në rezultatet e motorëve të kërkimit dhe përdoruesit gjejnë dizajne të dukshme; nga ana tjetër, masat e suksesshme të SEO mund të rrisin gjithashtu numrin e përdoruesve. Gjatësia e kohës që ata qëndrojnë në faqen e internetit ose bëjnë blerje. Një nga qëllimet është një normë e mirë e konvertimit për rezultatet e kërkimit organik. Kjo arrihet, ndër të tjera, duke zgjedhur një etiketë kuptimplotë të titullit dhe një përshkrim të përshtatshëm meta.

2. Rritni pozicionin e fjalës kyçe

Fjalëkalimi dhe pozicioni i tij në rezultatet e kërkimit luajnë një rol thelbësor në optimizimin e motorëve të kërkimit. Një fjalëkalim është termi i përdorur për të përshkruar fjalët e kërkimit me të cilat paraqiten klientët e mundshëm ose kërkimet interesante për shërbimin e ofruar në faqen e internetit.

Masat e optimizimit të motorëve të kërkimit

 • • 1 – Optimizimi i etiketave “Titulli”
 • • 2 – Optimizimi i “Metadata”
 • • 3 – Optimizimi i “Titujve”
 • • 4 – Optimizimi i “Lidhjeve”
 • • 5 – Optimizimi i “Pikturave”
 • • 6 – Optimizimi i “Teksteve”
 • • 7 – Optimizimi i “Performancës”

1.) Etiketa e titullit është një etiketë HTML që është në dispozicion në titullin e çdo faqe në internet. Ai siguron një ide apo kontekst fillestar të asaj që është tema aktuale e faqes së veçantë në të cilën është.

Titulli i titullit theksohet si në faqet e rezultateve të motorit të kërkimit (zakonisht përdoret si lidhje e klikueshme) ashtu edhe në dritaren e shfletuesit.

Përveç këtyre dy vendeve, nuk është aq e dukshme sa përmbajtja tjetër e internetit në një faqe të caktuar (p.sh., kopjet e tekstit, përmbajtjes së imazhit dhe aspekteve të tjera) që një përdorues i sheh menjëherë kur zbresin në faqe.

Etiketat e titullit nuk janë një element vizual që përdoruesit i shohin në një faqe në internet, kështu që etiketimi i titullit ndonjëherë mund të neglizhohet.

2.) Përshkrimi i meta është një shtesë e titullit dhe ofron informacione të mëtejshme në lidhje me përmbajtjen e faqes së synuar. Meqenëse këtu ka më shumë karaktere, ka kuptim të përdoret kjo hapësirë ​​dhe të formulohet një përshkrim informues. Nëse përshkrimi meta përmbush pritjet e përdoruesit siç pritet nga Google, ai do të shfaqet direkt në rezultatin e kërkimit Google.

Nëse nuk futni një përshkrim, Google do të zgjedhë automatikisht fragmente teksti nga faqja juaj. Kjo nganjëherë mund të jetë më shumë dhe nganjëherë më pak e përshtatshme, por në fund të fundit nuk është aq informuese sa një përshkrim konciz.

Kështu duket përshkrimi i meta-s në kodin burimor: <meta name = “description” përmbajtja = “Ky është përshkrimi i meta-s për faqen tuaj në internet …”>

3.) Optimizoni titujt SEO: Përdorni H1 deri H6 në mënyrë korrekte

Në përgjithësi, një titull shërben si një element strukturor përveç aspekteve të lidhura me përmbajtjen, i cili e ndan tekstin në seksione. Titujt u paraprijnë paragrafëve dhe përcjellin përmbajtjen e paragrafit me disa fjalë. Kjo vlen si për botën analoge, ashtu edhe për atë dixhitale.

Produktet e shtypura përfitojnë nga një strukturë titulli, si dhe tekstet editoriale në faqen tuaj të internetit. Kjo strukturë e bën më të lehtë për lexuesin të ndjekë fillin e kuq të tekstit tuaj dhe të kuptojë përmbajtjen më të rëndësishme gjatë skemimit të tij. Kështu, titujt japin orientimin e përdoruesit në faqen tuaj dhe ai menjëherë e di se për çfarë bëhet fjalë. Prandaj është edhe më e rëndësishme të strukturosh dhe strukturosh tekstin në mënyrë të arsyeshme, në mënyrë që lexuesi të mbajë gjurmët e teksteve të gjata. Google nuk i konsideron titujt si një faktor i drejtpërdrejtë i renditjes, por ato përsëri mund të sigurojnë një renditje të mirë indirekt. Titulli kryesor – shënuar me <h1> – konsiderohet titulli më i rëndësishëm që duhet të gjendet në çdo faqe dhe që vetëm një herë – të paktën ky është supozimi në bashkësinë SEO, por <h2> – <h3> janë – <h4> – <h5> – <h6> Etiketat janë po aq të rëndësishme dhe kuptimplota sa etiketa <h1>. Supozohet se nuk ka rëndësi se sa shpesh e përdorni një etiketë <H1>, Google nuk kujdeset dhe nuk i jep shumë rëndësi. Dhe ndërsa jemi me përdoruesin: Google e shikon mundësinë e hyrjes, dmth mundësinë e arritjes së përmbajtjes, si një faktor të rëndësishëm. Ju gjithashtu mund të siguroni që duke përdorur saktë dhe etiketuar titujt.

4.) Optimizimi i lidhjeve është gjithmonë i rëndësishëm për dy faktorë të ndryshëm. Lidhja e brendshme dhe lidhja e jashtme.

Përkthyer nga anglishtja – Një lidhje e brendshme është një lloj hiperlidhjeje në një faqe në internet në një faqe ose burim tjetër, p.sh. B. një imazh ose dokument, në të njëjtën faqe në internet ose fushë. Hiperlidhjet konsiderohen ose “të jashtme” ose “të brendshme” në varësi të destinacionit ose destinacionit të tyre.

Lidhjet e brendshme i referohen një burimi në faqen tuaj të internetit, pra informacionit të brendshëm, lidhja për një faqe interneti të brendshme ka një rëndësi më të madhe, pasi që shumë motorë kërkimi i japin vlerë të madhe lidhjes së brendshme të mirë me burimet e ndryshme. Lidhjet sa më të mira, aq më e lartë është renditja.

Lidhjet e jashtme u referohen uebfaqeve të ndryshme që janë jashtë domenit tuaj. Lidhjet e jashtme mund të përdoren për t’iu referuar burimeve ose informacioneve të mëtejshme mbi një temë specifike dhe mund të shihen si rekomandim nga operatori i një faqe në internet. Lidhjet e jashtme ndahen gjithashtu në dy faktorë – në: lidhjet e jashtme dalëse dhe ato hyrëse.

Lidhjet e jashtme me faqet përkatëse krijojnë vlerë të shtuar për vizitorët në një faqe në internet, pasi ato tregojnë për informacione të mëtejshme interesante ose të dobishme në mënyrë që përdoruesi të mos ketë më nevojë ta kërkojë atë vetë. Motorët e kërkimit si Google gjithashtu e njohin këtë si një tipar cilësor të përmbajtjes së mirë, prandaj lidhja e mirë e jashtme është një pjesë e rëndësishme e optimizimit të përmbajtjes së një faqe në internet. Në veçanti, duke u lidhur me faqe të besueshme (të tilla si Wikipedia), Google pranon që ata duan t’i ofrojnë përdoruesit informacion me cilësi të lartë, i cili shpërblehet në përputhje me rrethanat. Lidhja e jashtme nuk kontribuon drejtpërdrejt në një renditje të lartë, por rrit besimin e Google në faqen e saj të internetit. Sidoqoftë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm se cilat faqe janë të lidhura, pasi unë mund të ndryshoj përmbajtjen e lidhur pa u informuar. Kjo pastaj mund të çojë në faktin se faqja juaj në internet është e lidhur me faqet, përmbajtjen e të cilave nuk i dini dhe mund të mos dëshironi të rekomandoni.

5.) Imazhet e mëdha ngadalësojnë faqet e internetit, gjë që çon në një përvojë jo optimale të përdoruesit. Optimizimi i imazheve është procesi i zvogëlimit të madhësisë së skedarit, qoftë me një shtojcë ose skenar, i cili nga ana tjetër shpejton kohën e ngarkimit të faqes. Kompresimi i humbur dhe pa humbje janë dy metoda të zakonshme. Përfitimet e formatimit të imazheve tuaja.

Së pari, pse duhet të formatoni fotot tuaja? Cilat janë përparësitë? Ka përfitime të shumta për të optimizuar imazhet tuaja për performancë. Sipas Arkivit HTTP, që nga Nëntori 2018, imazhet përbënin një mesatare prej 21% të peshës totale të një faqe në internet. Pra, kur bëhet fjalë për optimizimin e faqes tuaj WordPress pas përmbajtjes video, imazhet janë porti i parë i thirrjes!

Ato janë më të rëndësishme se skenaret dhe shkrimet. Dhe për ironi të fatit, një proces i mirë për optimizimin e imazhit është një nga mjetet më të lehta për tu zbatuar, por shumë pronarë të faqeve të internetit e anashkalojnë këtë i, por rrit besimin e Google në faqen e vet të internetit. Sidoqoftë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm se cilat faqe janë të lidhura, pasi unë mund të ndryshoj përmbajtjen e lidhur pa u informuar. Kjo pastaj mund të çojë në faktin se faqja juaj në internet është e lidhur me faqet, përmbajtjen e të cilave nuk i dini dhe mund të mos dëshironi të rekomandoni.

6.) Përmbajtja përkatëse e temës është faktori më i rëndësishëm.

Ndryshimet e fundit që Google ka bërë në algoritmin e saj tregojnë se sa e rëndësishme është përmbajtja e informacionit e një platforme në Internet. Korrigjo fjalë kyçe, rrjedha e leximit, dendësia e fjalëve kyçe, raporti i kodit përmbajtje-burim, gjatësia e tekstit dhe formatimi i tekstit: Google vlerëson të gjithë këta faktorë në mënyrë që t’u tregojë përdoruesve vetëm ato portale që ofrojnë vërtet një përfitim përkatës.

Përmbajtja në faqen tuaj të internetit është një nga mjetet më të fuqishme për ta veçuar veten nga konkurrenca për sa i përket SEO dhe për të arritur grupin e mundshëm të synuar.

7.) Kushdo që shfleton internet dhe kërkon informacion, produkte, etj dëshiron të arrijë shpejt në destinacionin e dëshiruar. Sidoqoftë, kjo funksionon vetëm nëse faqet e internetit të zgjedhura hapen për disa sekonda. Faqet që ngarkohen shumë ngadalë kanë karta të këqija dhe zakonisht lihen shpejt.

Një shpejtësi e ngadaltë e ngarkimit jo vetëm që ka një efekt negativ në mirëdashësinë e përdoruesit, por gjithashtu tremb klientët e mundshëm. Mund të ketë gjithashtu një ndikim negativ në renditjen e faqes në internet. Me kohë të ngadaltë ngarkese është e rëndësishme të jeni aktiv shpejt. Ekipi me përvojë i kuzhinës SEO ju ndihmon me të gjitha masat e nevojshme të optimizimit.

Ne analizojmë, zgjedhim dhe kontrollojmë shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Me optimizimin profesional të performancës, ne përshpejtojmë faqen tuaj të internetit dhe sigurojmë më shumë aktivitet të përdoruesit!

Pse është kaq e rëndësishme performanca e faqes në internet?

Shpejtësia e ngarkimit të një faqe (shpejtësia e faqes) është një faktor i rëndësishëm renditës në algoritmin Google, sepse një përvojë e mirë e përdoruesit vlen për gjigantin e motorëve të kërkimit. Vonesat në kohën e ngarkimit mund të kenë efekte negative të tilla si një rënie në normën e konvertimit, një rritje në normën e kërcimit dhe një ulje në shikimet e faqeve.

Për një pronar dyqani, performanca e dobët e faqes në internet mund të çojë gjithashtu në humbje të konsiderueshme të shitjeve. Qëllimi duhet të jetë gjithmonë optimizimi i kohës së ngarkimit. Një performancë e mirë e faqes në internet jo vetëm që kënaq motorët e kërkimit, por edhe përdoruesit.

Çfarë avantazhesh mund t’ju ofrojë optimizimi i performancës?

 • Rritja e mirëdashësisë për përdoruesit
 • Rezultate më të mira të renditjes
 • Më shumë shikime të faqeve
 • Shkalla më e ulët e kërcimit
 • Rritni shkallën e konvertimit
 • Rritja e shitjeve.

Ne javët në vijim:

analitikë google (Google Analytics), marketing në internet (Online Marketing), segmente, analiza në internet(Webanalyse), korrigjim i gabimeve(Debugging), adwords(Google Adwords), ngjarje radari(Radar-Ereignisse), raportim(Reporting), kohe reale(Echtzeit), përcjelljen e koncepteve (Trackingkonzepte).

spot_img

Most Popular

Recent Comments