Saturday, December 10, 2022
spot_img
HomeKRYESOREKM Hoti: Mbështetje të plotë për barazi gjinore

KM Hoti: Mbështetje të plotë për barazi gjinore

Prishtinë, 14 tetor 2020

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, mori pjesë në takimin e nivelit të lartë konsultativ, me temë “Fuqizimi ekonomik si parakusht i parandalimit të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”, të organizuar nga Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Studime Gjinore.


Në fjalën e tij para panelistëve dhe të pranishmëve, Kryeministri Hoti tha se gjendet sot para tyre për t’i garantuar të gjithë se gjatë qeverisjes së tij do të mundohen maksimalisht që të japin mbështetje të plotë në agjendën për barazi gjinore.

“Brenda zyrës tonë, brenda Zyrës së Kryeministrit promovohet dhe mbështetet fuqishëm kauza për barazi gjinore dhe jemi duke dhënë krejt mbështetjen e nevojshme që përmes rrjetit të OJQ-ve, përmes rrjetit të institucioneve ta promovojmë këtë agjendë”, tha Kryeministri Hoti.

Më tej, kryeministri Hoti theksoi se në kuadër të Pakos për Rimëkëmbje Ekonomike, përveç mbështetjes që marrin të gjitha bizneset, pavarësisht a janë me pronarë gra apo burra, të kemi edhe një pako të veçantë për mbështetjen e grave në biznes edhe në shoqëri në përgjithësi, duke u fokusuar te ato gra që janë ndikuar nga pandemia.

“Po ashtu, në qeveritë e kaluara, por do ta vazhdojmë edhe tash përgatitjen  e buxhetit vjetor të shtetit që merr për bazë edhe aspektin gjinor nëpër ministri të ndryshme, kur të dizajnohen projektet dhe kur të planifikohen shpenzimet e ndryshme, do të marrim parasysh ndikimin e atyre shpenzimeve, atyre projekteve për promovimin e barazisë gjinore”, shtoi Kryeministri Hoti.


Kryeministri Hoti, për më tepër tha se kjo nuk duhet të jetë vetëm agjendë  e tryezave që organizohen mirë dhe fjalimeve të mira e prezantimeve nëpër media, por punë praktike e përditshme që duhet ta bëjmë, pasi që burrat dhe gratë në shoqëri janë komplementarë, nuk bëjnë njëri pa tjetrin.

“Në shoqëritë që ka më shumë barazi gjinore rritja ekonomike është më e madhe,  sepse në vendin e punës përgjithësisht në ekonomi, burrat dhe gratë plotësojnë më së miri njëri tjetrin”, përfundoi Kryeministri Hoti. 

Ndërsa, panelistët duke e vlerësuar angazhimin e Kryeministrit Hoti, potencuan edhe mbështetjen e radhës, përkatësisht për ndarjen e fondit për barazi gjinore, si dhe uruan që një bashkëpunim i tillë të thellohet edhe më tej.

spot_img

Most Popular

Recent Comments