Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESOREKënga "Çetnike" në Radio Lidhjet e Policisë në Chicago të Amerikës

Kënga “Çetnike” në Radio Lidhjet e Policisë në Chicago të Amerikës

31 Maj 2020

Kënga “Çetnike” e cila thërret për Gjenocid ndaj Boshnjakëve gjatë kohës së luftërave në ish-Jugoslavi u përdor si mjet propagande dhe interferoi në Radio Lidhjet e Policisë në Chicago të Amerikës gjatë protestave të cilat eskaluan dje në Chicago.

Kjo këngë është e njohur me emrin Remove the Kebap në Anglisht ndërsa në Sërbisht titulli i saj origjinal është: Zoti është Sërb / Bog je Srbin e cila është përdorur gjatë luftërave në Bosne e Hercegovinë si mjet propagandues dhe nixtës për të ushtruar gjenocid kundër Boshnjakëve por edhe ndaj Kroatëve.

Kjo këngë është adoptuar edhe nga grupe NeoNaciste dhe të Ekstremit të Djathtë si Himn për pastrim etnik të të gjithë muslimanëve, më shumë në WikiPedia

Në cicërimën e tij Jasmin Mujanovic në mes tjerash thekson se kjo këngë lavdëron liderin Radovan Karagjiq dhe e njejta këngë ishte përdorur për motivim nga Sulmuesi në Christchurch, Zeland e Re, para sulmit në dy Xhamia ku i kishte vrar 51 musliman dhe 49 të tjerë kishin mbetur të lënduar me 15 Mars 2019.

spot_img

Most Popular

Recent Comments