Wednesday, February 8, 2023
spot_img
HomeKRYESOREJo pandemia, por mendja e sëmurë e burrështetasve tanë mund t'i mbyllë...

Jo pandemia, por mendja e sëmurë e burrështetasve tanë mund t’i mbyllë kufijtë shqiptaro –shqiptarë!

Shkruan: Kim Mehmeti

E vëreni me çfarë lehtësie burrështetasit e ‘Shqipërive’ tona na ndajnë dhe i mbyllin kufijtë shqiptaro-shqiptarë?! Se sa shumë e dëshirojnë mos komunikimin dhe lëvizjen tonë të lirë?

‘Pandemi’ shkatërrimtare për shqiptarinë!

E në ndërkohë dekada me radhë përballemi me shpopullimin e trojeve shqiptare dhe ikjen e rinisë sonë, por asnjëri nga burrështetasit tanë nuk ndërmori asgjë që të na shpëtojë nga kjo ‘pandemi’ shkatërrimtare për shqiptarinë!

jemi të shëndoshë e të gjallë vetëm kur guxojmë dhe kur mendojmë!

Sidoqoftë, nuk duhet harruar se jemi të shëndoshë e të gjallë vetëm kur guxojmë dhe kur mendojmë! Dhe se nuk duhet lejuar të na shndërrojnë në kope që vepron ashtu siç i thuhet, por që nuk mendon!

Andaj le ta ngremë zërin e le të themi: jo pandemia, por mendja e sëmurë e burrështetasve të ‘Shqipërive’ tona mund të urdhërojë mbylljen e kufijve shqiptaro –shqiptarë, si të mos ishim i njëjti popull por armiq e sëmurë atje matanë kufirit, e që mund të na infektojnë edhe neve këtej kufirit!

Dhe le të mos sillemi si qyqarë të cilëve papritur u ka ardhur lajmi për diçka që ata nuk e kanë ditur: se janë të vdekshëm dhe se, edhe kur për ta kujdeset mjeku, jetëgjatësinë ua përcakton Zotit!

Pra mos harrojmë se edhe vdekja, e lë më sëmundja e rëndë, më lehtë përballen kur lirshëm mund ta vizitojmë njëri tjetrin dhe kur e ke pranë ilaçin më shërues: një dorë të dashur që e ledhaton dorën tënde të sëmurë! Kim Mehmeti

spot_img

Most Popular

Recent Comments