Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeBotaEUIndirekt Diaspora Financon edhe ata që Nxisin Urrejtja ndaj saj

Indirekt Diaspora Financon edhe ata që Nxisin Urrejtja ndaj saj

Agron DEMI
Agron DEMI

Publicist

Prej diaspores nuk përfitojnë vetëm familja e ngushtë, por e tërë shoqëria. Vetëm këtë vit pritet që të arrijnë mbi 1 miliard euro nga diaspora. Sipas një studimi të UNDP, 70% e remitencave shpenzohet në konsum, arsim e shëndetësi.

Prej kësaj shume, së paku 128 milionë euro shkojnë direkt në buxhet të shtetit si tatime.

Sa për krahasim, Pakoja Emergjente Fiskale si reagim ndaj pandemisë ka qenë 190 milionë euro. Prej kësaj pakoje kanë përfituar kategoritë sociale, janë pagu qeratë e bizneseve, janë pagu pagat e punëtorëve e kompensimet për të papunët.

Nga kjo pako kanë përfitu edhe ato mediume që nxisin urrejtje kundër 700 mijë pjesëtarëve të diasporës. Pra, indirekt diaspora financon edhe ata që nxisin urrejtja ndaj saj.

Kjo nuk do të thotë që diaspora ka të drejtë tash me shpërnda grushte. Por, për mos me ndodhë kjo, duhet prokuroria të reagoj kur dikush i tejkalon limitet e fjalës së lirë dhe nxitë urrejtje.

spot_img

Most Popular

Recent Comments