Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeKRYESOREIde sa të Duash po Pula S'ka

Ide sa të Duash po Pula S’ka

Moto e një producenti të mirë ekzekutiv do të ishte “I have the money, you have the brain” so, eja të punojmë . . .

Avni Abazi

Ne vazhden e prezemtimeve online te serialit Jeta e një Toke producenti i ketij seriali, Avni Abazi na tregon për here te pare një rrefim se si ka ardhur deri te angazhimi kaq I madh I artisteve në projekt.

Ky eshte postimi i Avni Abazi, New York

Kur e kam degjuar për here te parë këtë thënjë sikur me dilke pëpara ajo barcoleta shqipe “ide sa të duash, po pula s’ka më’ duke na frikësur qoftë edhe tē mendojme për projekt ku do angazhoheshim dhe të tregonim talentin tone.

E kur e kujtoja veten që vija nga një familjë mjekesh e që s’kisha askënd në art, gjendja vintë e ashpërsohej edhë me shumë në dhënjën e mundësisë për të treguar vetēn.

Duke u ndodhur krejt i pa shpresë e kur s’ki çka ban ma mirë “thash të provoj” që të lexoj dramaturg të mirë që ishin përkthyer, në mënyre që tu propozoja regjisorve projekte e kësisoj edhe të merrja rol! Gjendja dukëj shpresëdhënse pasi fillova tē shprendaj drama të regjisorët e që kur ja u jepja librin si indirekt ju bëja me dije që filon roli me pelqen.

Shumë mirë më thoshtë! U kry, ti ki me lujte këtë rol me thoshtë… I gëzuar si “race aktori” pritsha kur me thrret!. Ditët kalonin dhe kur degjoja që regjisori të cilit i kisha sugjeruar dramën për ta realizuar, kishte filluar provat pa mua. Pse bre kështu i thoja? Për besë profesori ma sygjeroj këtë aktor…

Dyfish i tmerruar ndihesha kur strategjia me deshtoj! Por siç thotë ajo thënja ‘aktori me i fortë se guri” dhe nisa që të mesohëm e thash me vete “kështu po shkojka kjo punë” deri kur fillova serialin e me kujtua Profesori Faruk kur bajkë shfaqje në Dodonë na ftojke të gjithë studentave me pa shfaqje pa pagu biletë! Pse profesor e pysnim? Sepse kur jam kan yll në krejt Jugosllavi, kur visha në Teater në Prishtinë, roja kurr s’me lejke pa pagu beletën me hy në shfaqje, se s’me njifke.

E këtë të keqe që me ka ndodhe mua nuk dua të ju ndodhe edhe ju: Tani edhe mund të tinglloj pak qesharak më këtë krahasim që po du me ba këtu, e që po e thëm publikishtë për her të parë, po e verteta është se nuk kam dashur që ajo që me ka ndodhur mua tu ndodhe edhe kolegeve tē mi.

Prandaj Jeta e një Toke i ka pas dyert e hapura sa asnje projekt tjeter nē Kosovë. Kësaj radhe do të prezemtojme dy episode të Serialit:

Pacienti im – Episodi 7

Shtepia prej Qelqit- Episodi 8

me skenar të Bekim Graicevci dhe regji nga Jeton Budima.

Interpretuan: Artan Geca, Drita Krasniqi , Hazir Myftari, Ilire Vinca, Gresa Pallaska, Vedat Haxhiislami , Meti Shukolli , Luan Kryeziu, Sunaj Raça, Hadi Shehu, Teuta Krasniqi, Gentian Grezda, Bekim Qela, Kushtrim Sheremeti Etj.

spot_img

Most Popular

Recent Comments