Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeKRYESOREHAKMARRJET E OPOZITARIZMIT NË KOSOVË PËR ZGJEDHJEN E PRESIDETES JANË TEPËR EKSTREME...

HAKMARRJET E OPOZITARIZMIT NË KOSOVË PËR ZGJEDHJEN E PRESIDETES JANË TEPËR EKSTREME DHE NUK KANË LOGJIKË DEMOKRATIKE INSTITUCIONALE!

Ju partitë politike dhe liderët (opozitarë) po tregoni veprimet tuaja ndaj Kosovës!

Ne elektorati do ju tregojmë se kush jeni ju! 

Vijnë zgjedhjet prapë! 

Shkruan: Safet Sadiku

Safet Sadiku
  1. Legjislatura në ardhje e Parlamentit të Kosovës do të ketë shumë detyra për ndërrimin dhe aprovimin e shumë ligjeve, të cialt deri tani ose kanë qenë gjysmake ose në funksion të Listës Serbe dhe Beogradit!?

2. Kandidatja për presidente znj. Vjosa Osmani nuk është lidere partiake, por unifikuese dhe e konfirmuar me më së shumti vota si asnjhërë der mëtani, në historinë e Kosovës, për votimin e presidentit! 

…Pasi e ke konfirmuar humbjen në zgjedhje, tani më nukje shumicë për ta „shpërdoruar“ edhe më tutje Kosovën! Të paska mbetur „arma e fundit“ të mos rrish në sallë, sepse kështu po thotë ligji i Kushtetutës së Kosovës! Natyrisht, se ky lloj ligji është „Epsh tjetër i Serbisë“ për të pasur në dorë çdo kartë komanduese në të gjitha vendimmarrjet brenda istitucioneve të Kosovës!

Marrveshaja e partive opozitare me Beogradin në parim po funksionon mirë, dhe deri tani kemi konfirmime të sabotimit të zgjedhjes së Presidentes së Kosovës!

Dhe askush deri sot nëpër biseda të studiove nëpër TV-tëkëtë gjë nuk e thotë, që edhe deputetët e opozitës nëse dalin nga salla atëherë e shkelin ligjin, dhe me këtë rast imuniteti i tyre „de fakto“ bie poshtë! Kjo duhet të bëhet edhe „de juro“ për gjithë shkelsit e ligjit në Kuvendin e Kosovës!. Populli i votoi të gjithë deputetët, për tëndërtuar institucionet, dhe jo për t’i sabotuar ato, dhe përta mbajtë pengë Kosovën edhe për një kohë?!, me mundësi për ta dërguar sërish në zgjedhje…!   

Por, pse po ndodhë kjo hakmarrje e „verbër“ e partive shqiptare të opozitës?! Sigurisht janë disa arsye;

1. E para nga to është që; „Qeverinë Kurti 2“ takushtëzojnë me futjen në qeveri të „Listës Serbe“! Ky është qëllimi krysor i partive opozitare, që edhe Albin Kurtit t’i thonë nesër, se edhe „ti Albin bëre njejtë sikur ne“,  e more Listën Serbe në qeveri!? (Ndërkaq numrat dihen se këtë herë Lista Serbe nuk do ta ketë fuqinë e vendimeve)!

2. Me këtë rast me një të goditur bëhen tri të qëlluara; a),sabotohet Albini në formim të qeverisë pa Listën Serbe dhe poashtu b), sabotohet funksionaliteti i institucionit më të lartë të Kosovës; „Zgjedhja e Presidentes“! c) Dhe rrezikohet prapë shkuarja nëzgjedhje!?

3. Dhe më kryesorja me Serbinë ruhet shkalla e besueshmërisë, (dhe bisneset) që këto parti deri dje nëpushtet, ishin ngusht të lidhura me Beogradin, tani edhenë opozitë po luajnë një rol të rëndësishëm në sabotimine institucioneve të Kosovës, që nënkupton kënaqjen e “Epshit të Serbisë” përballë propagandës të egër që Serbia vazhdimisht e bën kundër Kosovës se: „është e paaftë për të ndertuar demoraci“ etj.,etj. 

Nëse nuk është kështu le të arsyetojnë partitë opozitare, me logjikën më minimale të normales. Le të rrinë në kuvend dhe ta apstenojnë ose mos ta votojnë presidenten,dhe mendimi ndryshe në demokraci është i respektuar, për secilin formacion poltik, pati politike etj. Pra ka „pro“ dhe „kundra“, ka edhe me asnjënjejës (abstenim!).

Ajo çfarë dëshiroj t’iu them sidomos liderëve të opozitësse atyre si duket nuk ju paska bërë përshtypje humbja nëzgjedhjet e 14 shkurtit 2021. Hakmarrjet ekstreme në institucione të këtij niveli primitiv, që konfirmojnë se ata e kanë „kërrpeshin te hunda„ dhe i tërheq dikush ngajashtë sa herë të dojë!, është sa e dhimbshme aq edhe e pakapshme për logjikën normale!  Me këtë logjikëhakmarrse dhe bllokuese ndaj institucioneve të Kosovës, partitë e tyre në të ardhmen e afërtë do të jenë me ngady-tre deputetë, (ndoshta edhe më keq si p.sh „Nisma“),pra parti të vockla sikur të minoriteteve të tjera! Prandaj, këtyre lidervë dështakë ju them ju  po tregoni nivelin mëtë ultë  njerëzor dhe shpirtin e zi ndaj demokracisë sëKosovës! Po pasi ju po shpreheni kaq hapur, po ju themedhe unë shumë hapur dhe sinqertë në zgjedhjet e ardhshme do mbeteni me nga dy ose tre deputetë! Vazhdoni JU! Do të vazhdojmë ne, në kutitë e votimit saherë që të jetë nevoja! 

Ndërkaq sa i përket personalitetit të znj. Vjosa Osmanit, pavarsisht se çfarë mund të thuhet tjetër, ajo është vetëmnjë njeri normal, dhe nuk është e përkryer, dhe nuk ështënga ato që nuk ka nevojë të mësojë ende në politikë?, porajo u ngritë lartë pasi doli nga kthetrat e „zaptuesve të njësubjekti“ , i cili quhet LDK, që ka qenë aktive në të gjitha pazaret e dëmshme për rënimin e proceseve demokratike të Kosovës, e udhëhequr deri dje nga Isa Mustafa! Parimet e guximshme të saj për të pranuarfaktet dhe të vërtetat në inters të Kosovës, në momentin e duhur e ngritën lart dhe elektorati ja konfirmoi besimin për të qenë presidente në pesë vitet e ardhshme! Znj. Vjosa Osmani si personaliteti më i votuar në Kosovë „ja ka thyer hundët secilit matimaticient e llogaritar“, dheështë futur në historinë e Kosovës me mesazhin më sublim:“ Në demokraci ka rregulla dhe parime dhe interesat e shtetit secili udhëheqës duhet t’i mbrojë ato„sipas ligjeve dhe fjalës së dhënë“, e cila përkon edhe metraditën shqiptare.!“

spot_img

Most Popular

Recent Comments