Saturday, December 3, 2022
spot_img
HomeKRYESOREGoogle Analytics

Google Analytics

Çfarë është Google Analytics?


Google Analytics është një mjet gjurmimi nga kompania amerikane Google që analizon trafikun e faqeve të internetit.

Shërbimi shqyrton, ndër të tjera, origjinën e vizitorëve, kohëzgjatjen e qëndrimit të tyre në faqet individuale si dhe përdorimin e motorëve të kërkimit pa leje, duke monitoruar kështu më mirë suksesin e fushatave reklamuese.

Çfarë gjendje e dëshirueshme, e cila mund të provohet vetëm me të dhëna. Dituria nuk duhet të jetë sinonim i besimit. Me Google Analytics ju merrni të dhënat për të parë mbi supe të vizitorëve tuaj.

Google Analytics

 Ne merremi me analiza në internet dhe vlerësimin e dëshirave të klientëve tanë çdo ditë, Mifmedia.com

 Duke vepruar kështu, ne vazhdojmë të zbulojmë se Google Analytics është një kuti e zezë për shumë njerëz. Disi vijnë të dhënat dhe pastaj ka shumë numra dhe tabela në Vegël. Por ajo që tregojnë të dhënat për vizitat në faqen e internetit mbetet e fshehur.

 Prandaj shpesh është detyra jonë të hedhim dritë mbi këtë errësirë. Për të kuptuar vizitorët për shkak dhe për të zbuluar pengesat që u qëndrojnë këtyre vizitorëve. Heqja e këtyre pengesave është qëllimi i analizës sonë këtu. Ne do t’ju çojmë drejtpërdrejt në botën e Google Analytics.

Analizë në internet në marketing dixhital
-Analizoni aktivitetin e vizitorëve
-Matshmëria dje dhe sot
-Gjëja më e rëndësishme është përdoruesi

Analizoni aktivitetet e vizitorëve
Me rritjen e rëndësisë së faqes në internet, interesi për informacion në lidhje me preferencat dhe sjelljen e vizitorëve të saj rritet. Qëllimi i analizës në internet është të sigurojë këtë informacion. Nga këndvështrimi i analizës në internet në marketing dixhital, aktivitetet e vizitorëve ndahen në 3 zona.
Përvetësimi
Sjellje
Fitimi

  • Zona e Përvetësimit të blerjes përfshin të gjitha masat dhe të dhënat shoqëruese të vizitorëve. Kjo përfshin çdo formë të reklamimit në internet, si dhe postimet, gazetat dhe, në një farë mase, mediat sociale.
     Zona e dytë ka të bëjë me sjelljen e vizitorëve. Këto të dhëna përshkruajnë presje se si lëvizin vizitorët nëpër faqen e internetit dhe çfarë përmbajtje interesojnë. Kjo gjithashtu përfshin informacione në lidhje me pajisjet e tyre teknike si shfletuesi dhe sistemi operativ.
     Zona e tretë përfshin fitimin e një pranie në internet. Bahnhof Shop, marrëdhënia është e qartë: çdo produkt i shitur gjeneron të ardhura. Nëse vizitorët së pari mund të dërgojnë një kërkesë kontakti, kjo tashmë ka një vlerë të caktuar për operatorin.

Matja dje dhe sot

  •     – Marketingu i një produkti kushton kohë dhe para. Kjo është arsyeja pse marketingu gjithmonë përfshin matjen e suksesit të një mase të marketingut. Para ardhjes së mediave dixhitale, një vlerësim i tillë nuk ishte i lehtë, sepse një ndarje e qartë e masave reklamuese dhe shitjeve ishte vështirë e mundur.

Henry Ford njëherë ka thënë për këtë dilemë:  50% e buxhetit tim të marketingut është tretur pa fitim, por nuk e di cila 50%.

Për shembull: një kompani vendos një reklamë në një revistë. Botuesi e di se sa numra të revistës janë në shtyp dhe, pas disa ditësh ose javësh, sa kopje janë shitur. Kjo mund të përdoret për të vlerësuar se sa njerëz mund të kenë parë reklamën. Ndoshta kompania zbulon në perspektivë se shitësit e produktit të reklamuar janë rritur. Megjithatë, një lidhje e drejtpërdrejtë mund të vendoset vetëm duke intervistuar blerësit.

Sot, megjithatë, faqja e internetit shpesh është pika kryesore e kontaktit, informacionit dhe shitjeve të një kompanie.

Gjëja më e rëndësishme është përdoruesi

Për një marketing optimal, çdo klient drejtohet gjithmonë saktësisht në kohën e duhur me mesazhin e duhur në lidhje me interesat e tij aktualë. Përzierja e duhur e këtij komponenti bashkohet individualisht për secilin person. Në një botë dixhitale, ju mund t’i afroheni goxha këtij qëllimi. Çdo gjë së bashku ka një profil përdoruesi.
sa më i detajuar të jetë një profil, aq më lehtë është adresimi dhe përshtatja e ofertave për përdoruesit.
Sjellja e klientit, përmbajtja e shikuar, burimi, fushata, informacioni i klientit, mallrat e blerë, të dhënat e porositjes, emri, gjinia, vendndodhja janë vetëm pjesë e informacionit që mund të mblidhet.

Në seancat e sotme dhe ato të ardhshme do të flasim për të gjitha këto tema.

1. Njihuni me Google Analytics
1.1.1. -Sistemi i analizës në internet Google Analytics
1.1.1.1.1. Cilat janë pro
1.1.1.1.2. Çfarë flet kundër tij
1.1.1.1.3. Krijimi i një llogarie
1.1.1.1.4. Përmasat dhe matjet
1.1.2. -Promovimi i Google Analytics
1.1.2.1.1. Regjistro aktivitetin e vizitorëve me etiketimin e faqeve
1.1.2.1.2. Aromat e biskotave
1.1.2.1.3. Një faqe në internet ka qëllime
1.1.2.1.4. Regjistroni shitjet me transaksione
1.1.2.1.5. të analizojë grupet e vizitorëve me segmente
1.1.2.1.6. Kufijtë e Google Analytics
1.1.2.1.7. qasje e re me Universal Analytics
1.1.3. Hyrja në sipërfaqe
1.1.3.1.1. Lista e llogarive
1.1.3.1.2. Pamja e të dhënave
1.1.3.1.3. Përdorni kalendarin
1.1.3.1.4. Eksportoni të dhëna për vizitorët
1.1.3.1.5. Përdorni raportet e postës elektronike
1.1.3.1.6. Lundro
1.1.3.1.7. Zbatoni segmentet
1.1.4. Duke punuar me raporte
1.1.4.1.1. Eksploruesi
1.1.4.1.2. Renditja
1.1.4.1.3. filtri
1.1.4.1.4. Shfaq opsionet
1.1.4.1.5. Navigimi i tryezës
1.1.5. privatësia
1.1.5.1.1. sfond
1.1.5.1.2. Detyra e shënimit
1.1.5.1.3. Mundësia e kundërshtimit
1.1.5.1.4. shkurtoni adresën IP
1.1.5.1.5. Të dhëna të pseudonuara

 

 

spot_img

Most Popular

Recent Comments