Tuesday, December 6, 2022
spot_img
HomeKRYESORESot paraqiten ish-Presidenti Thaçi e Jakup Krasniqi në Gjykatën Speciale

Sot paraqiten ish-Presidenti Thaçi e Jakup Krasniqi në Gjykatën Speciale

Më 9 nëntor në orën 11:00 paradite, do të mbahet paraqitja e parë e Jakup Krasniqit ndersa në orën 15:00, do të mbahet paraqitja e parë e Hashim Thaçit në sallën e gjyqit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë.

Aktakuza kundër tyre u konfirmuan më 26 tetor 2020. Ata u arrestuan nga Zyra e Prokurorit të Specializuar më 4 dhe 5 nëntor dhe u transferuan në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë në të njëjtën ditë.

Aktakuza i ngarkon ata me akuza për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit sipas të drejtës ndërkombëtare, për forma të ndryshme të përgjegjësisë penale.

spot_img

Most Popular

Recent Comments