Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeKRYESOREGjermania mund ta Shpëtoj Kosovën

Gjermania mund ta Shpëtoj Kosovën

Nga Alush Gashi dhe David L. Phillips

Gjermania ka dhënë mbështetje të mjaftueshme dhe të domosdoshme për stabilitetin dhe ndërtimin e shtetit të Kosovës në dekadat e fundit.

Por në rolin e saj aktual si kryesuese e Këshillit të Bashkimit Evropian, Gjermania mund të luajë rol edhe më konstruktiv duke u përqëndruar në dialogun Beograd-Prishtinë për normalizimin e marrëdhënieve.

Një marrëveshje rreth njohjes së ndërsjellë do të përfshinte pavarësinë e Kosovës brenda kufijve të saj aktualë dhe do të shënonte fundin e konfliktit të fundit të dhunshëm që ndodhi në Evropë në shekullin e 20-të.

Dhe një marrëveshje midis Beogradit dhe Prishtinës do të stimulohej me vendimin e BE për të aprovuar liberalizimin e vizave për Kosovën.

Udhëtimi pa viza do të sinjalizonte që Kosova është e mirëpritur në Familjen Evropiane.

Shkrimin në tërsi botuar në EUObserver mund ta lexoni këtu: https://euobserver.com/opinion/149243

spot_img

Most Popular

Recent Comments