Sunday, April 2, 2023
spot_img
HomeTrendeKombëtareFrymëzim i politikës së Serbisë së Madhe

Frymëzim i politikës së Serbisë së Madhe

shkruan Shaip Kamberi,

Shkrimtari Peter Handke nuk është dekoruar me “Urdhrin e Yllit të Karagjorgjit” nga Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiq për krijmtarinë e tij letrare, por për idetë e tij politike.Si i tillë, çmimi për Handke është anti-drejtësi për viktimat, anti-pajtim midis popujve dhe anti-paqe për rajonin.

Se çmimi për Handke është së pari vazhdimësi e legjitimimit institucional dhe shtetëror nga Republika e Serbisë, të mohimit të gjenocidit të Srebrenicës dhe të krimeve masive të kryera nga forcat serbe, në hapësirat ish-jugosllave përgjatë viteve ’90.

E së dyti, marrë parasysh frymën e vizitës dhe profilin e takimeve të Handke-s në Republikën Serbe të Bosnjes para ardhjes në Beograd, është frymëzim i idesë për Serbinë e Madhe.

spot_img

Most Popular

Recent Comments