Tuesday, December 6, 2022
spot_img
HomeKRYESOREEva Millona gruaja shqiptare emërohet Ndihmëse Sekretare në Departamentin e Sigurisë së...

Eva Millona gruaja shqiptare emërohet Ndihmëse Sekretare në Departamentin e Sigurisë së Brendshme në SHBA

Eva Millona tani mban pozicionin më të lartë që një person i lindur në Shqipëri ka mbajtur ndonjëherë në administratën amerikane!

Ajo ka studiuar dhe diplomuar në Universitetin e Tiranës dhe ishte gjyqtarja më e re e qarkut e emëruar në Gjykatën e Qarkut Tiranë.

Me origjinë nga Shqipëria, Znj.Millona praktikoi të drejtën civile dhe penale para se të bëhej gjyqtarja më e re e rrethit e emëruar ndonjëherë në Gjykatën e Rrethit të Tiranës, ku shërbeu nga 1989 deri në 1992.

Pasi emigroi në SH.B.A., ajo drejtoi programin e zhvendosjes së refugjatëve në Masaçusetsin Qendror.

Ajo shërbeu në Komisionin Amerikan për të Drejtat Civile, Këshillin Këshillimor të Guvernatorit të Masaçusetsit për Refugjatët dhe Emigrantët nën katër guvernatorë, Këshillin e Prokurorit të Përgjithshëm për Amerikanët e Ri dhe Bordin Këshillimor për Zyrën e Kryetarit të Bashkisë së Bostonit për Imigrantin e Avancuar.

spot_img

Most Popular

Recent Comments