Monday, December 5, 2022
spot_img
HomeBotaEUErdhi Dita V në Britaninë e Madhe

Erdhi Dita V në Britaninë e Madhe

Sot në Britaninë e Madhe fillon vaksinimi kunder Covid-19. BM është shteti i parë perendimor ku fillon vaksinimi. 800 mijë doza vaksine do të ipen në 50 spitale të përzgjedhura nga sistemi shëndetësor Britanez të cilat do të administrojnë vaksinimin e qytetarëve duke filluar sipas prioritetit me stafin Shëndetsor dhe të Moshuarit.

Për ta rritur besimin tek vaksina thuhet se edhe Mbretëresha Elizabeth dhe Princi Philip do të vaksinohen mirëpo kjo ende nuk është konfirmuar nga pallati mbretëror.

Mē heret ishte Rusia që filloi vaksinimin e qytetarëve të saj me vaksinën e quajtur Sputnik V e cila nuk do të përdoret në perendim, gjithashtu Kina ka filluar vaksinimin kunder Covid-19 para Britanisë se Madhe.

Doza e dytë me vaksinën Pfizer do të shpërndahet pas 3 javësh për pacientët e njejtë të cilët vaksinohen sot.

via NBC News

spot_img

Most Popular

Recent Comments