Wednesday, December 7, 2022
spot_img
HomeKRYESOREEHUUU SKA Ç'ME DUHET MUA

EHUUU SKA Ç’ME DUHET MUA

Shkruan Julinda Daci

Julinda Daci

A mendoni që është e drejte dhe më mirë të heshtim dhe të shkruajmë ke dera e shtëpisë “EHUUU SKA Ç’ME DUHET MUA” ose të flasim dhe të kërkojmë drejtësi për hilet dhe padrejtesitë e të tjerëve, që i bëhet në vazhdimësi këtij vendi dhe NJERIUT. Për drejtorin…

Kjo “Ehuuuu ç’më duhet mua e shkatërron Dibrën.

Se për punë që nuk ju duhen dhe që nuk janë fare punët tuaja shkoni dhe i fusni hundët ku nuk duhet. Po të doni e gjeni dhe çkemi ngrënë mbrëmë, me kë rrimë, ka ngel bota shtatzenë apo ska ngelë, edhe grupin e gjakut e gjeni, por ama kur vjen puna për gjera të rëndësishme që janë probleme të vërteta në vend për ju më shumë që thithni atë ajër; por qoftë edhe per ne që jetojmë jasht, e që shpesh përmendim këtë “që nuk bëhet ai vend me.”

Dhe sigurisht këto fenomene kanë bërë që shumica e qytetaret mos të jetojnë më në vend. Korrupsion e kompromise, vjedhje me kohë të vjetra, vjedhje me kohë të reja, grupime politike dhe funksionare, ku lanë qindra njerëz në rrugë se dhe atëherë qylimat vidheshin, ndërsa tani ju vidhet spitali, shëndeti, ju vidhet puna e infermierëve të mire që punojnë ditë e natë për të shpëtuar jetra njerzish, mjekeve të mirë e të tjerë.

Apo do rrini në vënd dhe numëro atje, po për ato që i rrisni nuk mendoni, apo jepni nje si:”Ehuuuu jo për gjë po ka një Zot dhe ai do i rregullojë. Nëse nuk do gjykoni ju një padrejtësi që i bëhet subjektit më të rëndësishëm në vend çfarë ka ngelur tjetër, edhe Zoti thotë “lëvizni pak vetë, mos prisni çdo gjë në pjatë dhe gati se do ngeleni dhe pa atë bukë një ditë.”

Nëse nuk ngreni zërin ju që ecni në ato rrugë për ditë, kush do e bëjë tjetër apo ministri i i financave!!!

Uji nuk ngjitet në katin e tretë dhe as me siper, uhuuu ka dekada tani…. dritat ikin dhe ato si shpesh, T-mobil ose të fjeret ju fikin telefonat shpesh. Lumin po e marrin, tani liqeni mund të kthehet në gropë një dite, spitalet i krefin dhe po ngelin hekurat vetëm. Herën e fundit kur isha atje dhoma e mjekut ishte me mure të shpume, pllaka në mure dhe dysheme te grisura.

Dhe ta mendosh ai mjek specialist sakrifikoi 10 vjet shkollë dhe harxhime familjes për një punë të bukur, me humane ndonjëherë. Shekulli 21, 2021 me zyrë të shkepur. Si nuk jemi si popujt tjerë, që kërkojnë të drejtat në çdo aspekt qoftë ekonomik, arsim, kulturë!!!

Nuk u bëmë magazinier njëherë por ngelem drejtorë gjithë jetës!!!

Mos e bëni like se ju shef BDI e Maqedonisë se Veriut dhe drejtori. 😉

A mendoni qe eshte e drejte dhe me mire te heshtim dhe te shkruajme ke dera e shtepise "EHUUU SKA Ç'ME DUHET MUA" ose te…

Posted by Julinda Daci on Tuesday, March 2, 2021
spot_img

Most Popular

Recent Comments