Sunday, April 2, 2023
spot_img
HomeKRYESOREDitmir Bushati: Krerët e BE si duket e kanë harruar vendimin e...

Ditmir Bushati: Krerët e BE si duket e kanë harruar vendimin e tyre në samitin e Selanik-ut 2003

Në samitin e Selanikut të vitit 2003, udhëheqësit e BE morën vendim strategjik largpamës për ti ofruar anëtarësimin në Bashkim Europian gjithë rajonit Ballkanik.

Fatkeqësisht, udhëheqësit e BE-së duket se e kanë harruar atë Vendim.

Fluksi i non-papers pa autorë për ri-vizatimin e kufijve aktualë është një pasojë e drejtpërdrejtë e faktit që procesi i zgjerimit ka ngecur; korniza e integrimit për rajonin është dobësuar.

Entropia socio-ekonomike, kërcënimi demografik dhe prapambetja demokratike në Ballkanin Perëndimor nuk mund të adresohen duke përqafuar ide të shekullit 19 në kontekstin e shekullit 21.

Lexoni intervistën e plotë këtu: BalkanEU

spot_img

Most Popular

Recent Comments