Saturday, December 3, 2022
spot_img
HomeKRYESOREDeklarata e doktipit dhe titulli

Deklarata e doktipit dhe titulli

Deklarata e doktipit dhe titulli

Këtu do të bëjmë një insert me shumë zhargon teknik. Nuk është e nevojshme tani që ju me të vërtetë ta kuptoni këtë kapitull. Dhe nuk do të shihni ndonjë ndryshim kur shikoni faqen në shfletues. Por për hapin tjetër ne thjesht duhet të shtojmë diçka në HTML-inë tonë.

Ne zëvendësojmë linjat e mëposhtme në skedarin tonë HTML:

〈<html>
<head>
<title>Këtu është titulli i faqes kryesore</title>
</head>〉

nga:

<!DOCTYPE html>
<html lang=”de”>
<head>
<title>Këtu është titulli i faqes kryesore</title>
<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0, user-scalable=yes”>
<meta http-equiv=”Content-Script-Type” content=”text/javascript” />
<meta http-equiv=”Content-Style-Type” content=”text/css” />
<meta name=”description” content=”Këtu është një përshkrim i përmbajtjes së faqes” />
<meta name=”keywords” content=”Homepage, fjalët kyqëse” />
<meta name=”robots” content=”index” />
<link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”style.css” />
<link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”print” href=”print_style.css” />
<link rel=”shortcut icon” href=”favicon.ico” type=”image/ico” />
</head>

Me shtesat që ne kemi shtuar në skedarin tonë në këtë kapitull, HTML-ja ynë plotëson standardet më të larta të kodit të pastër. Në fakt, ne nuk kemi më HTML, por HTML5 Rigoroz. Skedari ynë ka të gjitha kërkesat për të punuar me të vërtetë në të gjithë shfletuesit. Dhe në të njëjtën kohë ne gjithashtu kemi krijuar një nga parakushtet më të rëndësishme për krijimin e faqeve pa pengesa.


Tani vjen shpjegimi pse shtuam kaq shumë kod në dukje të panevojshëm në kapitullin e mëparshëm. Faqja nuk duket pak më ndryshe pas këtyre shtesave.

Por tani është absolutisht e përsosur. Kjo do të thotë që faqja përdor sintaksë HTML plotësisht të saktë (X). Dhe kjo është ajo për të cilën duhet të përpiqemi që nga fillimi. Nëse faqja jonë kryesore vazhdon të rritet me kalimin e kohës, kërkimi për gabime të mundshme të shfaqjes bëhet gjithnjë e më i vështirë. Nëse të paktën kodi është i saktë, kjo e bën më të lehtë zgjidhjen e problemeve.

Vleresuesi
Me zgjuarsi, ka mjete automatike të provës për të provuar korrektësinë e kodit tuaj. Më i njohuri nga këto mjete është vlerësuesi zyrtar. Vendosni adresën e faqes tuaj në këtë faqe dhe do të merrni një listë të detajuar të gabimeve të kodit ose, në rastin më të mirë, një mesazh të gjelbër që thotë se faqja juaj është “e vlefshme”. H. përmban vetëm kodin “e vlefshëm”.

Në seancën tjetër:  CSS3

spot_img

Most Popular

Recent Comments