Wednesday, March 22, 2023
spot_img
HomeKRYESOREDavid Phillips: Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

David Phillips: Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

Në shkrimin e tij kushtuar Kosovës dhe marrënieve Shqiptaro-Izraelite në The Jerusalem Post David Phillips nga Columbia University New York argumenton se njohja e Kosovës nga Izraeli do të dëshmonte se Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit.

Sipas tij, Shqiptarët dhe Hebrenjët kanë të kaluar të përbashkët, persekutimi i te dy popujve është ndaj tyre në baza të përkatësisë së tyre etnike.

Ajo që është bërë ndaj tyre duhet të jetë shkas që Izraeli ta njohë Kosovën si shtet të pavarur.

Më tutje z.Phillips thekson se Targetimi i Shqiptarëve për shkak të etnisë së tyre plotëson përkufizimin e gjenocidit në Konventën e Kombeve të Bashkuara për Parandalimin dhe Ndëshkimin e Krimit të Gjenocidit. Konventa u miratua njëzëri nga Asambleja e Përgjithshme e KB në 1948 për të parandaluar atë që u ndodhi hebrenjve të Evropës të ndodhi diku tjetër në botë.

Këtu mund ta percjellni në Twitter z.Phillips:

spot_img

Most Popular

Recent Comments