Saturday, December 3, 2022
spot_img
HomeKRYESOREÇetniku që përfaqësonte Shqiptarët në Beograd

Çetniku që përfaqësonte Shqiptarët në Beograd

Enver Robelli në serinë e postimeve me fakte nga historia sjell pran jush fakte interesante nga kthesat historike Shqiptare.

Puniša Račić ishte çetnik dhe vrasës i cili në vitin 1928 vrau tre deputetë kroatë në parlamentin e Mbretërisë serbo-kroato-sllovene në Beograd , organizoi kryengritje të fiseve shqiptare katolike në Shqipërinë e veriut, ndërsa në Kosovë mori pjesë në shtypjen e lëvizjes së kaçakëve shqiptarë.

Puniša Račić më 1927 Punisha Raçiqi u zgjodh deputet në parlamentin e Mbretërisë në Beograd (nga zona e Tetovës). si kandidat i partisë Xhemijet, e cila mes dy luftërave botërore përfaqësonte interesat e shqiptarëve.

LeXO më shumë këtu: https://www.facebook.com/enver.robelli/posts/10224601340121830

spot_img

Most Popular

Recent Comments