Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeKRYESOREBiskotat (Cookies)

Biskotat (Cookies)

Biskotat (Cookies)

Cookies janë kujtime të vogla të të dhënave që një faqe në internet mund të përdorë për të ruajtur informacione në hard diskun tuaj në shfletues.

Një emër dhe një folje ruhen në çdo cookie, si dhe domeni nga i cili është vendosur dhe një datë skadence, pas së cilës fshihet automatikisht nga shfletuesi. Cookies ruhen edhe kur shfletuesi është i mbyllur dhe për këtë arsye mbajnë cookies përgjithmonë. Posa të shfaqet një skedar tjetër nga i njëjti fushë, shfletuesi dërgon informacionin e cookie-t me kërkesën. Nëse nuk ishte specifikuar data e skadimit kur u vendosën cookies, ato do të fshihen automatikisht kur shfletuesi të jetë i mbyllur. Kjo është arsyeja pse cookies quhen cookies cookie.

Një skenar në çdo fushë mund të hyjë vetëm në cookies nga ai domen. Por jo në një faqe tjetër në internet. Kjo siguron që një faqe në internet ose një skript mund të shikojë çdo cookie në kompjuterin tuaj.

Shfletuesit gjithashtu bëjnë dallimin midis 2 skenarëve në të cilët mund të vendosen dhe lexohen cookies.

Le të supozojmë se jeni në uebfaqen www.mifmedia.com. Web serveri vendos një artikull cookie në shfletuesin tuaj, atëherë flitet për një cookie të palës së parë. Në rastin e dytë, ju jeni përsëri në faqen e internetit www.mifmedia.com. Një foto ngarkohet nga një server tjetër siç është www.dardamedia.com. Nëse serveri www.dardamedia.com vendos tani një cookie në shfletuesin tuaj, quhet cookie i palës së tretë, sepse domeni që ju keni thirrur në shfletues dhe ai nga i cili vjen cookie janë të ndryshëm.E para dhe e treta nuk kanë asnjë lidhje me renditjen në të cilën vendosen cookies.

cookies-mm
cookies-mm

Rëndësia e palës së parë dhe të tretë për Google Analytics

Pse është i rëndësishëm ky dallim? Të gjithë shfletuesit kryesorë bëjnë dallimin midis cookies të palës së parë dhe të tretë në cilësimet e tyre. Ju mund të konfiguroni për të dy grupet nëse ato duhet të transmetohen apo jo. Cookie-t e palëve të para janë shpesh të nevojshme për funksionet e një faqe në internet. Me cookies të fikura, shumë oferta nuk mund të përdoren fare. Në anën tjetër, cookies të palëve të treta përdoren në mjedisin e reklamave dhe u mundësojnë rrjeteve të mëdha reklamuese të gjurmojnë vizitorët nëpër faqe të ndryshme interneti, gjë që është një gjemba për disa përdorues.

Deklaratë për cookies

Cookies nuk janë programe dhe nuk mund të kryejnë asnjë veprim në pajisjen tuaj. Me ndihmën e tyre, sidoqoftë, vizitorët mund të njihen për një periudhë të gjatë kohore dhe gjithashtu të gjurmohen në një masë të caktuar. Problemi nuk është cookies në vetvete, por përdorimi i tyre në një mjedis të dyshimtë.

Kjo është për këtë javë, ju uroj një fundjavë të mbarë dhe nihemi të hënën 🙂

Javen tjeter le të fillojmë një sesion të ri për krijimin e faqeve të internetit.

spot_img

Most Popular

Recent Comments