Tuesday, November 29, 2022
spot_img
HomeKRYESOREArabët Kosovës Xhamija Sërbëve Vaksina

Arabët Kosovës Xhamija Sërbëve Vaksina

Sot presidenti serb Aleksandar Vucic priti në Aeroportin e Beogradit ndihma milionëshe nga Mohamed Bin Zajed për të cilin Vucic tha se është ndihmë nga miqësia personale që ai ka me Emiratet e Bashkuara Arabe dhe si rezultat i miqësisë së tyre Sërbia pranoi Vaksinat kundër Covid-19 dhe miliona donacione në aparaturë mjeksore.

Përderisa shtetet e lindjës së mesme ato Arabe dhe të tjera si Turqia janë duke ndërtuar në Kosovë në çdo lagje nga një xhami, në Sërbi janë duke investuar miliarda dollar në zhvillim ekonomik.

Pas ardhjës së vaksinave ato u dërguan edhe në komunat veriore të Kosovës me ç’rast edhe ka filluar vaksinimi i popullatës Sërbe.

Kjo është një sfidë e re për Politikën e plogësht të Prishtinës zyrtare e cila ka qenë pjesë e dështimit për ta kontrolluar dhe ushtruar sovranitetin në pjesën veriore të Lumit ibër në Mitrovicë.

spot_img

Most Popular

Recent Comments